O cariera de exceptie, in unanimitate aclamat

Sir Lindsay Owen-Jones a primit "Premiul Lifetime Achievement" in "2008 European Business Awards lideri".

Presedinte si CEO L'Oréal, Sir Lindsay Owen-Jones a fost onorat cu "Premiul Lifetime Achievement" oferit de catre CNBC Europe in cadrul European Business Leaders Awards (EBLA) 2008. Premiile sunt acordate in parteneriat cu Financial Times si au fost prezentate la o ceremonie de gala in Londra pe 13 martie.

Sir Lindsay a fost ales pentru Lifetime Achievement Award de catre un juriu independent de colegi CEO, care include castigatorii European Business Leaders Awards de anul trecut, editorul The Financial Times si analisti seniori ai mediului de afacerii european, in semn de recunoastere a lungii si distinsei sale cariere la L'Oréal si pentru contributia sa remarcabila la dezvoltarea mediului de afaceri, a inovatiei si a leadership-ului.

Acesta este al cincilea an de premii Ebla-desi doar a treia oara cand Lifetime Achievement Award a fost acordat-onorand pe cei care fac o diferenta de afaceri din Europa, printr-o conducere si inovare in sectoarele lor industriale. Printre castigatorii anteriori se numara Sir John Bond de la Vodafone si Heinrich von Pierer, fostul presedinte si CEO al Siemens AG.

Sir Lindsay si-a dedicat intreaga cariera la L'Oréal, la care a aderat in 1969 ca un manager de produs in urma absolvirii Universitatii din Oxford si INSEAD. El a crescut printre randurile companiei, in functiile de conducere in Franta, Belgia, Italia si Statele Unite, inainte de a reveni in Franta in 1984, ca vicepresedinte si Chief Executive Officer, vice-presedinte al Comitetului de Management si membru in Consiliul L'Oréal. In 1988 el a fost numit Presedinte si Chief Executive Officer al L'Oréal si a devenit presedinte al Consiliului in aprilie 2006, cand a predat conducerea companiei lui Jean-Paul Agon. El este, de asemenea, vice-presedinte al Consiliului de Supraveghere al Air Liquide si serveste ca membru al consiliului de Sanofi-Aventis si Ferrari.