L'Oréal este numit pe lista Celor Mai Etice Companii din lume in 2013 de Ethisphere

Aceasta este a patra oara cand L'Oréal este recunoscut pentru conducerea demonstrata in practicile etice de afaceri

Clichy, 06 martie 2013-L'Oréal a anuntat astazi ca a fost recunoscut de catre Institutul Ethisphere, o organizatie lider internationala dedicata crearii, dezvoltarii si schimbului de bune practici in etica in afaceri, guvernare, anti -coruptie si sustenabilitate, ca una dintre companiile sale cele mai etice din lume in 2013.

Numit dintre un numar record de candidaturi si nominalizari, aceasta este a patra oara cand L'Oréal a fost recunoscut pentru promovarea cele mai inalte standarde etice.

Recunoasterea Institutului Ethisphere ca si cea mai etica companie din lume subliniaza companiile care isi subclaseaza colegii din industrie atunci cand vine vorba de comportament etic. Prin cercetare in profunzime si o analiza multi-pas, Ethisphere revizuieste nominalizarile companiilor din peste 100 de tari si 36 de industrii. Metodologia pentru cele mai etice companii din lume include revizuirea codurilor de etica, litigii si istoriile infractiunilor de reglementare; evaluarea investitiilor in inovatie si practicile de afaceri durabile; observarea activitalor menite sa imbunatateasca cetatenia corporativa si de a studia nominalizari facute de catre directorii executivi, colegi din industrie, furnizori si clienti.

Jean-Paul Agon, Presedinte si CEO al L'Oréal, a declarat: "L'Oréal este onorat sa fie nominalizat de catre Ethisphere ca fiind una dintre" Cele mai Etice Companii din Lume "pentru a patra oara. Eforturile pentru a atinge excelenta etica sunt o sursa remarcabila de inspiratie, creativitate si competitivitate pentru grup, si o sursa de mandrie pentru echipele noastre. Angajamentul nostru fata de principiile etice contribuie la definirea identitatii noastre, precum si construirea unor relatii de incredere cu consumatorii nostri."

"O companie cu principiile etice eficiente, puternice, este o companie puternica", a declarat Emmanuel Lulin, Senior Vice-President & Chief Etichs Officer la L'Oreal. "Principiile noastre etice sunt fundamentul actiunilor noastre pentru inovare responsabila si de marketing, gestionarea mediului si responsabilitatea sociala si societala."

Despre Institutul Ethisphere

Institutul Ethisphere ® bazat pe cercetare este un centru lider international dedicat crearii, dezvoltarii si schimbului de bune practici in etica in afaceri, responsabilitatea sociala corporativa, anti-coruptie si durabilitate. Ethisphere Magazine, care publica clasamentul companiilor din lume recunoscute la nivel mondial ca fiind mai etice TM, este publicatia trimestriala a institutului. Ethisphere ofera numai verificarile de la terte parti de programe de conformare si culturi etice, care includ: Ethics Inside ® Certification, Compliance Leader VerificationTM si Anti-Corruption Program Verification. Mai multe informatii cu privire la Institutul Ethisphere, inclusiv proiecte de rang inalt si membrii, pot fi gasite la http://www.ethisphere.com. Cititi despre metodologia si vizualizarea listei complete a Companiilor cele mai etice din lume la http://ethisphere.com/wme.

Etica de la L'Oréal

Programul de etica L'Oréal este proactiv si sprijina cresterea Grupului. In 2000, L'Oréal a fost una dintre primele companii din Franta ce a stabilit un cod de etica in afaceri si de a numi, in 2007, un Chief Ethics Officer. In 2008, presedintele L'Oréal si CEO Jean-Paul Agon a primit prestigiosul Stanley C. Pace Leadership in Ethics Award. L'Oréal este un semnatar al UN Global Compact din 2003. L'Oréal organizeaza anual o zi de Etica atunci cand angajatii din intreaga lume pot discuta online cu presedintele L'Oréal si CEO despre etica. Pentru mai multe informatii despre etica la L'Oréal: http://www.loreal.ro/grup/conducerea/actionand-etic.aspx

Despre L'Oréal

L'Oréal, compania lider in lume in frumusete, a fabricat pentru toate formele de frumusete din lume, de peste 100 de ani si si-a construit un portofoliu impresionant de branduri internationale, diverse si complementare. Cu vanzari in valoare de 22,5 miliarde de euro in 2012, L'Oréal are 72.600 de oameni in intreaga lume. In 2013, Institutul Ethisphere, un lider international de reflectie pentru etica in afaceri, responsabilitatea sociala corporativa, anti-coruptie si durabilitate, recunoaste L'Oréal ca una dintre companiile din lume cele mai etice. Aceasta este a patra oara cand L'Oréal a primit aceasta distinctie. www.loreal.com.

________________________________________
Media Contact:
L'Oréal
+ 33 (0)1 47 56 76 77 - laura.lovasik@loreal.com