Comisia de directori

Echilibrata in compunere si imbogatita de diversitatea directorilor, Comisia de Directori determina orientarea activitatilor companiei si monitorizeaza implemenatarea lor.

Misiunea Comisiei de Directori este sa asigure controlul managementului economic si financiar al grupului, sa valideze directiile strategice propuse comisiei de managementul senior si sa asigure implementarea acestora. Se lucreaza intr-un spirit cooperant, cu suportul activ al celor patru comitete: Comitetul de Dezvoltare Strategica si Durabila, Comitetul de Audit, Resursele Umane si Comitetul de Remuneratie si Comitetul de Guvernare si Numire. In deliberarea Comisiei, strategia este examinata regulat in profunzime prin dezvoltarea brandurilor, tarile si pietele in care grupul este activ, dar si angajamentele facute in ceea ce priveste dezvoltarea durabila. Comisia este de asemenea foarte interesata de marile evolutii in Cercetare si Inovare. Misiunile sunt in pas cu provocarile de maine.

Cu o bogata si diversificata experienta a directorilor sai, Comisia de Directori este foarte implicata in a conduce L’Oréal in spiritul universalizarii si frumusetii accesibile pentru fiecare. Isi asuma cu totul rolul de a valida directiile strategice, in timp ce deschide noi cai de progres in ceea ce priveste guvernarea.
Jean-Paul Agon Presedinte si CEO al L’Oréal

Compunerea Comisiei de Directori: diversitatea talentului si experienta


Comisia de Directori este alcatuita din 14 membri. Structura sa este echilibrata, in special cu trei directori care sunt membri ai familiei Bettencourt, trei directori de la Nestlé S.A, dar si de un actionar de referinta si sase directori independenti. Fiecare director aduce o perspectiva si expertiza unica obtinuta de-a lungul carierei, de cele mai multe ori internationala. Aceasta combinatie de talente si experiente favorizeaza schimburi dinamice si constructive pe care managementul senior si comitetul executiv se pot baza pentru a acompania implementarea strategiei grupului.

Jean-Paul Agon (1)

Varsta: 58. Presedinte si CEO al L'Oréal, membru al Comitetului din 2006, mandatul reinnoit in 2014. Membru al Comitetului la Air Liquide.

Jean-Pierre Meyers (2)(5)(6)

Varsta: 66. Membru al Comitetului L'Oréal din1987, mandatul reinnoit in 2012, Vice-Presedinte al Comitetului de Directori. Vice-Presedinte al Comitetului Supervizor si CEO al companiei mostenite in familie,Téthys. Membru al Comitetului Nestlé SA (Elvetia).

Peter Brabeck-Letmathe (2)(5)(6)

Varsta: 70. Austriac. Membru al Comitetului L'Oréal din 1997, mandatul reinnoit in 2013, Vice-Presedinte al Comitetului de Directori. Presedintele Comitetului de Directori al Nestlé. Vice-Presedinte al Comitetului de Directori al Crédit Suisse Group (Elvetia), Presedinte al Comitetului de Directori al Delta Topco Ltd (Jersey). Membru al Comitetului Exxon Mobil (Statele Unite).

Ana Sofia Amaral

Varsta: 49. Portugheza. Membru al Comitetului L'Oréal din 15 Iulie 2014. Director Scientific si Technical Affairs pentru L’Oréal Portugalia.

Françoise Bettencourt Meyers (2)

Varsta: 61. Fiica doamnei Bettencourt. Membru al Comitetului L'Oréal din 1997, mandatul reinnoit in 2013. Presedinta a companiei mostenita din familie, Téthys. Presedinta a Fundatiei Bettencourt Schueller.

Charles-Henri Filippi (5)(6)(8)

Varsta: 62. Membru al Comitetului L'Oréal din 2007, mandatul reinnoit in 2011. Fost presedinte si CEO al HSBC Franta. Membru al Comitetului Orange. Membru al Comitetului Supervizor al Euris si Cenzor al Nexity. El este Presedintele Citi Group pentru Franta.

Xavier Fontanet (3)

Varsta: 66. Membru al Comitetului L'Oréal din 2002, mandat reinnoit in 2014. Fost presedinte si CEO al Essilor. Crédit Agricole SA. Membru al Comitetului Supervizor al Schneider Electric.

Belen Garijo

Varsta: 54. Origine spaniola. Membru al Comitetului L'Oréal din Aprilie 2014. Presedintelsi CEO al Merck Serono, subsidiara farmaceutica a grupului german Merck. Membru al Comitetului BBVA (Spania).

Bernard Kasriel (2)(4)

Varsta: 68. Membru al Comitetului L'Oréal din 2004, mandatul reinnoit in 2012. Fost CEO al Lafarge. Membru al Comitetului Arkema si al Nucor (Statele Unite).

Christiane Kuehne (8)

Varsta: 59, Origine elvetiana. Membru al Comitetului L'Oréal din Aprilie 2012. In Nestlé din 1977, conduce Divizia Strategica a Business-ului Alimentar.

George Liarokapis

Varsta: 52. Francez si Grec. Membru al Comitetului L'Oréal din 15 Iulie 2014. Coordonator Sustenabilitate pentru L’Oréal in Europa de Vest.

Jean-Victor Meyers

Varsta: 28. Nepot al doamnei Liliane Bettencourt, Membru al Comitetului L'Oréal din 2012. Membru al Comitetului Supervizor al Téthys.

Virginie Morgon (8)

Varsta: 45. Membru al Comitetului L'Oréal din 2013. La Eurazeo din 2008, una din primele companii de investitii listate in Europa, Membru al Comitetului Executiv si Chief Investment Officer.

Sophie Bellon

Varsta: 53. Membru al Comitetului L'Oréal din 22 Aprilie 2015. Se ocupa de Cercetare, Dezvoltare si Strategie Inovativa la Sodexo, si este Vicepresedinte al Comitetului sau de Directori.

Louis Schweitzer (2)(7)

Varsta: 72. Membru al Comitetului L'Oréal din 2005, mandat reinnoit in 2013. Presedinte si CEO al Renault din 1992 pana in 2005, Presedinte al Comisiei de Directori pana in 2009. Vice-Presedinte al Veolia Environnement. Membru al Comitetului Consultativ Allianz AG (Germania) si Bosch (Germania).

Conform Actului Constitutiv, mandatul L'Oréal pentru membrii consiliului de administratie este de patru ani sau mai putin, reinnoibil, pentru a permite esalonarea activitatilor. Fiecare director detine cel putin 1.000 de actiuni L'Oréal.

(1) Presedinte al Comitetulului de Strategie si Dezvoltare Durabila.

(2) Membru al Comitetulului de Strategie si Dezvoltare Durabila.

(3) Presedinte al Comitetului de Guvernanta si Nominalizari.

(4) Presedintele Resurselor Umane si al Comitetului de Remunerare.

(5) Membru al Resurselor Umane si al Comitetului de Remunerare.

(6) Membru al Resurselor Umane si al Comitetului de Remunerare.

(7) Presedinte al Comitetului de Audit.

(8) Membru al Comitetului de Audit.