L’Oréal isi impartaseste Politica privind Drepturile Omului
Group

Pemntru a raspunde importantei crescande si cererii legitime de transparenta sporita, L'Oréal si-a publicat politica privind drepturile omului, pentru a-si impartasi angajamentul cu consumatorii, partile interesate si societatea civila, precum si pentru a explica mai clar modul in care este respectat acest angajament in practica.

L'Oréal considera ca, in calitate de cetatean corporativ responsabil, are responsabilitatea de a identifica si de a aborda orice impact real sau potential negativ asupra drepturilor omului, in care grupul poate fi implicat prin propriile sale operatiuni sau relatii de afaceri.

Un Comitet de coordonare pentru drepturile omului, prezidat de SVP & Chief Ethics Officer al companiei L'ORÉAL, va fi infiintat in urmatoarele luni, si va fi compus din reprezentanti ai diferitelor activitati, functii si zone geografice. In spiritul transparentei, L'Oréal se angajeaza, de asemenea, sa comunice cu privire la progresele si provocarile sale.

Politica drepturilor omului din cadrul L'Oréal este in concordanta cu angajamentul sau indelungat fata de Conventia globala a Natiunilor Unite, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Principiile directoare ale Organizatiei Natiunilor Unite privind Afacerile si Drepturile Omului, Conventiile Fundamentale ale Organizatiei Internationale a Muncii si, bineinteles, 4 Principii etice - Integritate, Respect, Curaj si Transparenta - si fac parte din Codul de etica al lui L'Oréal.

Pentru a afla mai multe detalii despre Politica L’Oreal privind Drepturile Omului, va rugam sa accesati https://www.youtube.com/watch?v=cozsmmDniA0.

Despre etica la L'Oréal

Comportamentul unei companii este la fel de important ca performanta sa economica sau calitatea produselor sale. L'Oréal a fost construit pe principii etice puternice care ii ghideaza dezvoltarea si contribuie la construirea reputatiei sale: Integritate, Respect, Curaj si Transparenta. Aceste principii sunt anume fundamentul politicilor Grupului in ceea ce priveste conformitatea, inovatia responsabila, gestionarea mediului, responsabilitatea sociala si filantropia. Obiectivul companiei L'Oréal este de a fi o companie exemplara la nivel mondial si de a integra etica in centrul practicilor sale de afaceri.

  • In 2000, L'Oréal a fost una dintre primele companii din Franta care a stabilit un Cod de etica si a numit in 2007 un sef de etica.
  • In 2008, presedintele si CEO-ul companiei L'Oréal, Jean-Paul Agon, a primit prestigiosul premiu Stanley C. Pace Leadership in Ethics.
  • In 2014, L'Oréal a lansat cea de-a treia editie a Codului sau de etica, disponibil acum in 45 de limbi si in Braille in engleza si in franceza, precum si un nou modul e-learning de etica in 22 de limbi.
  • In 2015, senior vicepresedintele si seful pentru etica al L'Oréal, Emmanuel Lulin, a primit prestigiosul premiu “Carol. R. Marshall Inovatie in etica”
  • L'Oréal este o companie Global Compact LEAD, una dintre cele 100 de companii incluse in indicele bursier Global Compact 100, semnatar al Principiilor pentru abilitarea femeilor, o initiativa a ONU pentru Femei si a Pactului Global ONU si sprijina Obiectivele de Dezvoltarea Durabila a Natiunilor Unite
  • L'Oréal organizeaza annual Ziua Eticii, in cadrul careia angajatii din intreaga lume pot vorbi online cu presedintele si CEO-ul L'Oréal si cu directorul general al tarii din care provin, despre etica.
  • In 2017, L'Oréal este recunoscuta pentru a 8-a oara drept compania cea mai etica din lume si este una dintre cele doar doua in industria sanatatii si frumusetii, subliniind angajamentul sau de a duce standarde si practici etice de afaceri.

Pentru mai mult informatii despre etica la L’Oreal: http://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically.aspx