L’Oréal își împărtășește Politica privind Drepturile Omului
Group

Pentru a răspunde importanței crescânde și cererii legitime de transparență sporită, L'Oréal și-a publicat politica privind drepturile omului, pentru a-si impartăși angajamentul cu consumatorii, părțile interesate și societatea civilă, precum și pentru a explica mai clar modul în care este respectat acest angajament în practică.

L'Oréal consideră că, în calitate de cetățean corporativ responsabil, are responsabilitatea de a identifica și de a aborda orice impact real sau potențial negativ asupra drepturilor omului, în care grupul poate fi implicat prin propriile sale operațiuni sau relații de afaceri.

Un Comitet de coordonare pentru drepturile omului, prezidat de SVP & Chief Ethics Officer al companiei L'ORÉAL, va fi inființat în urmatoarele luni, și va fi compus din reprezentanți ai diferitelor activități, funcții și zone geografice. În spiritul transparenței, L'Oréal se angajează, de asemenea, să comunice cu privire la progresele și provocarile sale.

Politica drepturilor omului din cadrul L'Oréal este în concordanță cu angajamentul său îndelungat față de Convenția globală a Natiunilor Unite, Declarația Universală a Drepturilor Omului, Principiile directoare ale Organizatiei Națiunilor Unite privind Afacerile și Drepturile Omului, Convențiile Fundamentale ale Organizației Internaționale a Muncii și, bineînțeles, 4 Principii etice - Integritate, Respect, Curaj și Transparență - și fac parte din Codul de etică L'Oréal.

Pentru a afla mai multe detalii despre Politica L’Oreal privind Drepturile Omului, va rugam să accesați https://www.youtube.com/watch?v=cozsmmDniA0.

Despre etica la L'Oréal

Comportamentul unei companii este la fel de important ca performanța sa economică sau calitatea produselor sale. L'Oréal a fost construit pe principii etice puternice care îi ghidează dezvoltarea și contribuie la construirea reputației sale: Integritate, Respect, Curaj și Transparență. Aceste principii sunt anume fundamentul politicilor Grupului în ceea ce privește conformitatea, inovarea responsabilă, gestionarea mediului, responsabilitatea socială și filantropia. Obiectivul companiei L'Oréal este de a fi o companie exemplară la nivel mondial și de a integra etica în centrul practicilor sale de afaceri.

  • In 2000, L'Oréal a fost una dintre primele companii din Franța care a stabilit un Cod de etica și a numit în 2007 un șef de etică.
  • In 2008, președintele și CEO-ul companiei L'Oréal, Jean-Paul Agon, a primit prestigiosul premiu Stanley C. Pace Leadership in Ethics.
  • In 2014, L'Oréal a lansat cea de-a treia ediție a Codului său de etică, disponibil acum în 45 de limbi și în Braille în engleza și în franceză, precum și un nou modul e-learning de etică în 22 de limbi.
  • In 2015, senior vicepreședintele și șeful pentru etică al L'Oréal, Emmanuel Lulin, a primit prestigiosul premiu “Carol. R. Marshall Inovatie in etica”
  • L'Oréal este o companie Global Compact LEAD, una dintre cele 100 de companii incluse în indicele bursier Global Compact 100, semnatar al Principiilor pentru abilitarea femeilor, o inițiativă a ONU pentru Femei și a Pactului Global ONU și sprijină Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite
  • L'Oréal organizează anual Ziua Eticii, în cadrul căreia angajații din întreaga lume pot vorbi online cu președintele și CEO-ul L'Oréal și cu directorul general al țării din care provin, despre etică.
  • In 2017, L'Oréal este recunoscută pentru a 8-a oara drept compania cea mai etică din lume și este una dintre cele doar două in industria sănătății și frumuseții, subliniind angajamentul său de a duce standarde și practici etice de afaceri.

Pentru mai multe informații despre etica la L’Oreal: http://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically.aspx