Protectia climei, cheia succesului economic
Sustainable development

L’Oreal confirma faptul ca succesul economic si protectia climei merg mana in mana, prin cresterea capacitatii de productie si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

In 2016, cu patru ani inaintea datei stabilite, L’Oreal si-a indeplinit cele doua obiective cu privire la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin scaderea emisiilor fabricilor si centrelor de distributie cu 67%, in termeni absoluti, fata de baza de referinta din 2005 si prin reducerea emisiilor legate de transportul produselor (per unitati vandute per km) cu 20% fata de baza de referinta din 2011.

Promovarea cresterii emisiilor reduse de carbon

Intre 2005 si 2016, L’Oreal, a redus emisiile de gaze cu efect de sera cu 67%, in termeni absoluti, si in acelasi timp, a crescut capacitatea de productie cu 29%, confirmand astfel ca angajamentul ambitios in ceea ce priveste protectia climei poate merge mana in mana cu succesul economic.

Aceasta performanta exceptionala a fost premiata pentru al patrulea an consecutiv de catre CDP. Aceasta organizatie internationala independenta, care evalueaza performanta companiilor in domeniul mediului, a acordat L’Oreal scorul “A”, reprezentand cel mai inalt nivel de performanta, in Climate Leadership Index.

Imbunatatirea eficientei energetice

Imbunatatirea designului cladirilor, a izolatiilor, optimizarea proceselor industriale si utilizarea unor tehnologii care consuma mai putina energie a facut posibila reducerea energiei consumate de L’Oreal in  spatiile industriale cu 33%, in kWh per produs finit, intre 2005 si 2016.

Grupul continua procedurile pentru obtinerea certificarii ISO 50001 pentru managementul energetic si se asteapta ca toate fabricile sale sa obtina aceasta certificare pana in 2020. In total, in 2016, 24% dintre fabrici (reprezentand 10 unitati) au fost certificate.

 Cresterea consumului de energie regenerabila

Multumita unor proiecte majore care utilizeaza tehnologii variate adaptate unitatilor implicate (biomethanation, biomasa, panouri solare, etc.) si achizitiei de electricitate si gaze verzi, rezervele de energie regenerabila au satisfacut 45% din nevoile fabricilor si centrelor de distributie ale L’Oreal in 2016.

Cincisprezece dintre site-urile Grupului au atins neutralitatea in carbon pana la finalul anului: cinci fabrici ( Libramont in Belgia, Settimo in Italia, Burgos in Spania, Rambouillet in Franta si Yichang in China) si 10 centre de distributie.

Reducerea emisiilor legate de transportul produselor

L’Oreal isi doreste de asemenea sa reduca emisiile generate de transportul produselor sale de la fabrici la distribuitorii sai. O serie de actiuni sunt in desfasurare, inclusiv utilizarea transportului feroviar pentru a inlocui transportul rutier in China, optimizarea incarcaturii containerelor in Africa si zona Orientului Mijlociu si reducerea transportului aerian. Ca rezultat al acestor eforturi, L’Oreal, si-a atins obiectivele cu patru ani mai devreme. In 2016, emisiile legate de transportul produselor a scazut cu 20 % per unitati vandute per km, fata de baza din 2011.

Puteti afla mai multe informatii despre initiativele pe care L’Oreal le desfasoara in cadrul programul Sharing Beauty With All descarcand SBWA 2016 Progress Report de aici