L'Oréal, printre top 10 companii în clasamentul Diversității & Incluziunii realizat de Thomson Reuters

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, L'Oréal a fost numită una dintre companiile leader de către Thomson Reuters, care evaluează peste 7,000 de organizații internaționale pe o scară a Diversității și Incluziunii. În 2018, Thomson Reuters a clasat L'Oréal pe locul al 8-lea, la egalitate cu Natura worldwide, și printre alte companii de top, precum Accenture sau Novartis, evaluate în funcție de o gamă largă de criterii, grupate în patru categorii.

Thomson Reuters Diversity Index

Grila Thompson Reuters are la bază 24 de criterii privind Diversitatea și Incluziunea, grupate sub 4 piloni – Diversitate, Incluziune, Dezvoltarea angajaților, Controverse în presă. Doar companiile care au primit punctaj în fiecare dintre cei 4 piloni au putut primi și un scor global.

‘L'Oréal are un angajament continuu și de durată în ceea ce privește Diversitatea și Incluziunea. Această nouă recunoaștere recompensează și stimulează eforturile noastre’’, a declarat Jean-Claude Le Grand, Vice-Președinte Executiv al Departamentului de Relații Umane. ‘’Suntem convinși că Diversitatea și Incluziunea reprezintă o pârghie puternică în ceea ce privește performanța și o sursă unică de inovare.’’

Indexul Thomson Reuters evaluează Diversitatea ca pe o măsură a diversității culturale și de gen la nivelul comitetelor executive și managementului, precum și la nivelul proceselor și obiectivelor privind diversitatea. Recunoscută la scară largă ca un lider global în egalitatea de gen, L'Oréal promovează paritatea și salariul egal la nivelul companiei.

În ceea ce privește Incluziunea, Grupul se asigură că persoanele cu dizabilități sunt bine integrate și valorizate, printr-o politică voluntară ce include accesul, căutarea de talente, recrutarea și instruirea, precum și seminarii de conștientizare. Mai mult, pentru a încuraja un mediu de lucru din ce în ce mai deschis și pentru a asigura dezvoltarea angajaților, L'Oréal evaluează modul în care managerii săi facilitează Diversitatea și Incluziunea.

Nu în ultimul rând, o abordare proactivă către Diversitate este parte a politicii L'Oréal în ceea ce privește Drepturile Omului, publicată în 2017.

Indexul Thomson Reuters este un clasament unic în sfera Diversității și Incluziunii care măsoară în mod transparent și obiectiv performanța companiilor după factori ce definesc medii de lucru ce încurajează diversitatea și incluziunea.