Actorii industriei cosmetice se alătură inițiativei SPICE cocreată de L'Oréal pentru a forma împreună viitorul în ambalarea sustenabilă

Inițiativa de Ambalare Sustenabilă în Cosmetice (eng - SPICE) are în vedere crearea de politici sustenabile în procesul de ambalare, avansarea inovării în ambalare și satisfacerea așteptărilor consumatorilor în ceea ce privește înțelegerea performanței de mediu a produselor.

spice

Membrii inițiativei SPICE, creată de Grupul L’Oreal împreună cu firma de consultare în sustenabilitate și mediu Quantis, sunt încântați să anunțe lansarea inițiativei în sustenabilitate pentru actorii industriei cosmetice. Membrii SPICE se alătură pentru un scop comun – să formeze împreună viitorul în ambalarea sustenabilă.

Mulți actori ai industriei cosmetice își intensifică angajamentul pentru a crea un viitor sustenabil în cosmetică. Lideri ai industriei iau măsuri pentru a progresa în drumul către sustenabilitate și răspund numărului crescut de consumatori care doresc să cunoască mai multe informații despre performanța de mediu a produselor de pe piață. Ambalarea ne amintește vizibil că produsele au un impact asupra mediului, iar părțile interesate așteaptă transparență – fapte și cifre  - pentru a înțelege acțiunile derulate de companiile de cosmetică și cum plănuiesc să reducă impactul asupra mediului.

Companiile întâlnesc provocări de ordin metodologic când vine vorba de măsurarea amprentei de mediu a produselor lor. SPICE a fost creat pentru a adresa aceste probleme și a găsi soluții acestor provocări în mod colectiv pentru toată industria.

SPICE a fost co-creat de către L’Oreal și Quantis și are în prezent 11 membri din industria cosmetică ce includ Avon, Clarins Group, Coty Inc., L’Occitane en Provence, L’Oreal, LVMH, Shiseido, Sisley și Federația Franceză a Companiilor de Cosmetică (FEBEA). SPICE își menține porțile deschise pentru companiile de cosmetică, precum și pentru producători și furnizori ai industriei, care se pot alătura inițiativei ca membrii corporativi.

Membrii SPICE vor lucra împreună, susținuți de către experți în sustenabilitate ai Quantis pentru a dezvolta și publica metodologii de afaceri și informații care să susțină luarea de decizii ferme cu scopul îmunătățirii performanței de mediu a întregului lanț valoric al ambalării. Aceste dezvoltări vor fi rezultatul eforturilor comune în care membrii își vor împărtăși experiența și cunoștințele pentru beneficiul inițiativei și vor duce reușitele în ambalarea sustenabilă la o scară largă.

Mai specific, rezultatele activităților derulate de SPICE vor ajuta industria cosmetică să realizeze un progres semnificativ în 3 arii principale – 1) să ghideze dezvoltarea durabilă a politicilor de ambalare bazat pe o metodologie puternică și armonioasă; 2) să prioritizeze inovarea în ambalare bazată pe criterii de proiectare ecologică pentru a aduce soluții sustenabile; 3) să îndeplinească nevoile consumatorilor prin îmbunătățirea comunicării și oferirea mai multor informații în ceea ce privește performanța de mediu a produselor.

‘Angajametul L'Oréal ca membru co-fondator al SPICE a fost motivat de dorința de a împărtăși în mod comun progresul în dezvoltarea sustenabilă și să permitem jucătorilor din industria cosmetică să lucreze mai eficient împreună’ spune Directorul Global de Dezvoltare & Ambalare al L’Oreal, Phillippe Thuvien. ‘Mai mult decât dezvoltarea unei metodologii puternice de evaluare  a performanței de mediu, SPICE va crește eco-design-ul produselor noastre și va oferi consumatorilor claritatea de care au nevoie pentru a-I ajuta să aleagă produse cosmetice sustenabile’, adaugă Phillippe Bonnigue, Head of Sustainable Packaging la L’Oreal.

Pentru a oferi mai multă claritate, înțelegere și transparență, SPICE va explora următoarele arii: materiale reciclate, bioplastice, procese de finisare și decorare, distribuția și ambalarea de către părți terțe, ambalare reutilizabilă/reîncărcabilă și programe de returnare, reciclatoare și sfârșitul fluxului de viață în fiecare țară. Datorită expertizei pe care o are în performanța de mediu a produselor și experiența în inițiative importante specifice sustenabilității, Quantis va împărtăși cunoștințele și va conduce în temele de mai sus, va consolida și prioritiza cunoștințele membrilor pentru a-i ajuta să definească și să dezvolte acțiuni concrete în dezvoltare.

"În doi, niciun versant nu-I prea abrupt’’ spune proverbul și se aplică și inițiativei SPICE. Suntem onorați să co-creăm SPICE cu ambiția de a îndruma un număr mare de organizații și branduri să facă exact asta’, comentează Dimitri Caudrelier, Directorul Quantis Franța. ‘Ambalajul este cheia industriei cosmetice, iar companiile au nevoie de informații clare și cadre recunoscute pentru a lua decizii ferme. SPICE va fi un factor cheie în conducerea transformării lor sustenabile’.

Pentru a afla mai multe despre inițiativa SPICE și cum formăm viitorul în ambalarea sustenabilă, intră pe www.open-spice.com