L’Oreal sustine femeile in lupta impotriva schimbarilor climatice

L’Oreal anunta ca va deveni membru fondator al “Women4Climate”, o initiativa globala care contribuie la incurajarea femeilor lider in lupta impotriva schimbarilor climatice. Stirea a fost anuntata astazi in timpul conferintei de lansare organizata de orasele membre C40, in New York, la Universitatea Columbia, condusa de Anne Hidalgo, Primarul Parisului si Presedinte C40.

C40

L’Oreal va fi mentor pentru tinerele femei care dezvolta solutii privind limitarea impactului schimbarilor climatice in fiecare oras membru al C40 care participa la program. Grupul va mobiliza femei aflate in functii de conducere, din echipele sale, pentru a sprijini viitori lideri si pentru a le consolida abilitatile de leadership. L’Oreal va sustine cercetari specifice de gen asupra consecintelor schimbarilor climatice, prin infiintarea unor catedre in universitatile din toata lumea. Alaturi de orasele membre C40, L’Oreal va contribui si la selectia si finantarea proiectelor care raspund unor provocari specifice de gen, in lupta impotriva schimbarilor climatice.

“In L’Oreal consideram strategica implicare alaturi de femeile primar ale C40 pentru a incuraja urmatoarea generatie de femei lider in lupta impotriva schimbarilor climatice. Acest angajament reflecta doua orientari majore ale L’Oreal: egalitatea intre sexe si protectia climatului”, a declarat Alexandra Palt, Director Sustenabilitate, L’Oreal. Femeile vor juca un rol esential in abordarea schimbarilor climatice. Este responsabilitatea noastra sa le incurajam si sa le sustinem.”

“Sectorul privat este un partener cheie in efortul de a incuraja femeile si de a lupta impotriva schimbarilor climatice. L’Oreal este primul partener corporatist care sustine initiativa Women4Climate si sunt foarte incantata de aceasta colaborare”, a declarat Anne Hidalgo, Primar al Parisului si Presedinte C40.

Orasele C40 leaga 90 dintre cele mai mari orase din lume, reprezentand mai mult de 650 de milioane de cetateni si un sfert din economia globala. Creat si condus de orase, C40 isi propune sa abordeze schimbarile climatice si sa conduca actiuni care reduc efectul emisiilor de gaze de sera si riscurile climatice, in timp ce cresc nivelul de sanatate, starea de bine si oportunitatile economice pentru populatia urbana. Actualul Presedinte al C40 este primarul Parisului, Anne Hidalgo; iar primarul New York-ului pentru a treia ora, Michael R. Bloomberg, este  Presedinte al Consiliului.

Angajamentele de sustenabilitate ale L’Oreal

Ca lider in domeniul frumusetii, L’Oreal este un sustinator al egalitatii intre sexe. Femeile detin 46% din consiliul director, iar 58 % dintre brandurile L’Oreal sunt conduse de femei. De asemenea, femeile au un rol foarte important si in lantul de aprovizionare aflat in centrul comunitatilor care produc materii prime din plante utilizate de L’Oreal.

Acesta este si cazul aprovizionarii sustenabile cu unt de shea din Burkina Faso de care beneficiaza 35.000 de femei sau cu ulei de argan care provine de la o retea de cooperative din Maroc cu 600  de membrii. Aceste programe includ deja strategii de adaptare menite sa ajute aceste femei sa limiteze consecintele schimbarilor climatice in ceea ce priveste nivelul lor de trai si veniturile realizate.

L’Oreal s-a angajat intr-un efort sistematic de a reduce drastic emisiile de dioxid de carbon. In 2016 a redus emisiile de dioxid de carbon cu 67% comparativ cu 2005, in timp ce productia grupului in aceasta perioada a crescut cu 29%. Prin urmare, L’Oreal a confirmat abilitatea de a combina cresterea economica cu un angajament ferm de protectie a climatului.

Acesta performanta a fost recunoscuta de CDP, o organizatie independenta care masoara si evalueaza strategiile si realizarile de dezvoltare durabila ale companiilor.