L’Oreal a fost numita pentru a 9-a oara una dintre cele mai etice companii din lume de catre Institutul Ethisphere

L’Oreal, lider mondial in industria frumusetii, a fost recunoscut de catre Institutul Ethisphere, un lider global in definirea si dezvoltarea standardelor practicilor eticii in afaceri, ca fiind una dintre cele mai etice companii ale anului 2018.

Etica

L'Oréal a primit aceasta recunoastere pentru a 9-a oara si este una dintre cele 3 companii din industria de sanatate si frumusete, care isi subliniaza  angajamentul de a conduce cu integritate si care prioritizeaza practicile eticii in afaceri.

“Valoarea unei companii nu este masurata exclusiv pe baza performantelor sale economice. L’Oreal s-a straduit intotdeauna sa fie o companie responsabila si onesta, tocmai de aceea am pozitionat etica in centrul strategiei noastre si a practicilor zilnice. Aceasta abordare a fost astazi recunoscuta de catre Institutul Ethisphere si este un motiv de mandrie pentru fiecare dintre noi.” a declarat Jean-Paul Agon, Presedinte si CEO L’Oreal.

“Cultura companiei in ceea ce priveste etica si integritatea a devenit o parte substantiala a evaluarii lor. Increderea este moneda eticii, iar dezvoltarea noastra durabila este bazata in principal pe principiile etice ale L’Oreal: Integritate, Respect, Curaj si Transparenta.” a declarat Emmanuel Lulin, Vicepresedinte Senior si Chief Ethics Officer L’Oréal.

In 2018, 135 de entitati au fost recunoscute, din 23 de tari si 57 de industrii. Cei care au primit recunoasterea anul acesta au desfasurat actiuni de implicare a stakeholderilor si a comunitatilor de peste tot in lume. Masurarea si imbunatatirea culturii organizationale, conducerea autentica si angajarea la trasparenta, diversitate si incluziune sunt toate prioritati pentru cei care au primit recunoasterea.

“In timp ce discursul la nivel mondial s-a schimbat profund in 2017, a aparut o voce si mai puternica. Corporatiile globale ce opereaza cu o forta comuna de drept sunt acum cea mai puternica forta a societatii de a imbunatati conditia umana. Anul acesta am vazut companiile spunandu-si din ce in ce mai mult cuvantul. Cele mai etice companii la nivel global au continuat sa dea un exemplu excelent de leadership,” a explicat CEO-ul Institutului Ethisphere, Timothy Erblich. “ Ii felicit pe toti cei din L’Oreal pentru recunoasterea de cea mai etica companie, primita pentru a noua oara. Este o mare realizare.”

Etica si performanta

Inca o data, Cele Mai Etice Companii la nivel gobal in 2018 au dovedit ca, actionand cu integritate poti ajunge la o mai buna performanta financiara. Potrivit Ethisphere, cercetarile au dovedit ca, atunci cand sunt indexate, cele mai etice companii la nivel global au depasit U.S. Large Cap Index in peste 5 ani cu 10.72 procente si in peste 3 ani cu 4.88 procente. Ethishere le numeste pe acestea Ethics Premium.

Metodologie si Punctaj

Evaluarea „The World's Most Ethical Company” are la baza criteriile de evaluare ale Institutului Ethisphere, Ethics Quotient™ (EQ), dezvoltate de-a lungul anilor de cercetare pentru a oferi  mijloacele de evaluare a performantelor unei organizatii intr-un mod obiectiv, consecvent si standardizat. Informatiile colectate ofera o eșantionarea cuprinzatoare a criteriilor definitive ale competentelor de baza, mai degraba decat toate aspectele legate de guvernanta corporativa, risc, sustenabilitate, conformitate si etica.

Rezultatele sunt generate de cinci categorii principale: etica si program de conformitate (35%), responsabilitate corporativa si responsabilitate (20%), cultura de etica (20%), conducere (15%) si leadership, inovatie si reputatie (10%).

Despre Etica in L’Oréal

Comportamentul unei companii este la fel de important ca si performanta sa economica, sau calitatea produselor sale. L’Oreal are la baza principii etice foarte puternice care ii ghideaza dezvoltarea si contribuie la construirea reputatiei: integritate, respect, curaj si transparenta. Aceste principii sunt fundatia politicilor Grupului in ceea ce priveste conformitatea, inovatia responsabila, gestionarea mediului, responsabilitatea sociala si societala si filantropia. Ambitia L’Oreal este de a fi o companie exemplara in intreaga lume si de a integra etica in esenta practicilor de afaceri.

-         In 2000, L’Oréal a fost una dintre primele companii din Franta in a stabili un Cod de Etica in Afaceri si in a desemna, in 2007, un Chief Ethics Officer.

-         In 2008, Jean-Paul Agon, Presedinte si CEO L’Oréal, a primit prestigiosul premiu Stanley C. Pace Leadership in Ethics.

-         In 2014, L’Oréal a lansat cea de-a 3-a editie a Codului de Etica, ce este acum disponibil in 45 limbi, si in Braille pentru editiile in Engleza si Franceza, precum si noul modul e-learning de etica in 22 limbi.

-   In 2015, Vicepresedintele Senior si Chief Ethics Officer, Emmanuel Lulin, a primit prestigiosul premiu Carol. R. Marshall Innovation in Etica.

In 2017, L’Oreal a primit Transparency Grand Prix pentru Codul sau de Etica (Grand Prix de la Transparence – Charte Éthique). A fost pentru prima data cand acest premiu a fost acordat.

-   L’Oreal este companie Global Compact LEAD, una dintre cele 100 de companii incluse in Global Compact 100 stock index, semnatara a Women’s Empowerment Principles, o initiativa a UN Women and the UN Global Compact si sustine United Nations Sustainable Development Goals

-  L’Oréal organizeaza anual Ethics Day, cand angajatii din intreaga lume pot discuta online cu Presedintele si Directorul General L’Oréal si Directorul lor General din tara despre etica.

Pentru mai multe informatii cu privire la Etica in L’Oréal: http://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically.aspx

Despre Institutul Ethisphere

Institutul Ethisphere® este lider global in definirea si promovarea standardelor de practici etice de afaceri care alimenteaza caracterul corporativ, increderea in piata si succesul in business. Ethisphere are o experienta profunda in masurarea si definirea standardelor etice de baza folosind perspective bazate pe date care ajuta companiile sa isi creasca caracterul corporativ. Ethisphere onoreaza realizarile superioare prin programul de recunoastere World’s Most Ethical Companies®, ofera o comunitate de experti din industrie impreuna cu Business Ethics Leadership Alliance (BELA). Mai multe informatii despre Ethisphere pot fi gasite la: http://ethisphere.com.