L’Oreal lanseaza prima aplicatie din lume care te ajuta sa descoperi cultura unica a companiei Careers

Ca parte a strategiei de integrare a noilor angajati la nivel mondial, L’Oreal a dezvoltat prima aplicatie mobila din lume al carei unic scop este sa ajute angajatii noi veniti in companie sa inteleaga si sa stapaneasca mai bine cultura unica a L’Oreal.

O descoperire a lumii Resurselor Umane Digitalizate care atinge aproximativ 10.000 de noi angajati in fiecare an in 11 limbi diferite, nou venitii la nivel global au acum acces la propriul lor “pocket coach” pentru a ii ajuta sa acceseze bogata si inimitabila cultura L’Oreal.

Pe parcursul anului 2016 a fost depus un efort de colaborare la nivel global cu un numar mare de noi angajati din peste 30 de tari pentru a crea continutul aplicatiei. Noii angajati si-au exprimat opiniile pozitive si provocarile cu care se confrunta pe fiecare aspect cultural prin intermediul video-urilor si testimonialelor scrise, dand sfaturi sincere si practice.

Conceptul aplicatiei este urmatorul:

• Exista capsule/rezumate de continut pe teme precum antreprenoriat, agilitate, networking si cooperare

• Fiecare capsula/rezumat contine un mix de texte, fotografii, videoclipuri, teste si joculete

• Gamificat, noi venitii se joaca si castiga puncte pentru ca la final sa devina un #CultureGuru

• Noi venitii indeplinesc misiuni reale legate de continutul capsulelor/rezumatelor, astfel inca sa isi pun cunostintele in practica on-the-job

• Pe masura ce avanseaza, noi venitii castiga “Secrete din interior” ( fapte, povesti, mituri sau legende despre L’Oreal care sunt cunoscute doar de cei “din interior”)

Fragmentat, noii angajati completeaza aplicatia jucandu-se cu ea doar 5- 10 minute pe zi in prima lor luna in L’Oreal. Fiind in totalitate mobila, noii angajati au libertatea sa aleaga unde si cand vor sa invete, inclusiv in “pauza productiva” a jobului de zi cu zi, pe care L’Oreal o incurajeaza cu tarie.

Chiar daca o singura aplicatie nu poate cuprinde intreaga complexitate a culturii unei companii, este un inceput indraznet, fara sa mai mentionam marele pas in fata in lumea invatarii digitalizate. Puterea aplicatiei este si mai mult amplificata daca este asociata cu alte initiative din puternicul ecosistem de invatare L’Oreal, cum ar fi seminarii de decodare a culturii, e-learnings, MOOCs, jocuri de invatare, mentorat si programe de parteneriere.

Investitia masiva a L’Oreal in redefinire a practicilor de management si dorinta lor de a continua sa fie unul dintre angajatorii de top au facut ca aceasta aplicatie sa insemne inca un pas urias inainte pentru L’Oreal. Este un progres pentru a sustine si a integra noii angajati din intreaga lume.