AURA BOTANICA de la KÉRASTASE, ingrediente provenite din surse sustenabile, 97% biodegradabile Sustainable development

KÉRASTASE lanseaza Aura Botanica, prima sa gama de ingrijire cu formule compuse in proportie de 98% din ingrediente de origine naturala, fara silicon si fara sulfati. Toate formulele sunt 97% biodegradabile. Ingredientele active provin dintr-un program responsabil de cumparare, prin care KÉRASTASE, marca a grupului L’Oreal, sustine bunastarea multor femei pentru care aceste materii prime sunt o sursa de venit.

Aura Botanica

Fiecare produs din gama AURA BOTANICA contine uleiuri organice de cocos si argan provenite din surse responsabile. Mai mult decat ingrediente naturale, aceste uleiuri reprezinta povestea tuturor comunitatilor care muncesc pentru a-si imbunatati nivelul de trai.

 

Ulei de cocos din Insulele Samoa. ONG-ul Women in Business Development (WIBDI) lucreaza pentru ca locuitoarele Insulelor Samoa sa poata trai in continuare in comunitatile lor. Organizatia aprovizioneaza aproximativ o suta de femei cu echipamentul si cunostintele necesare pentru a putea produce ulei de cocos organic de inalta calitate. Acest lucru este esential intr-o tara in care somajul a fortat multi locuitori sa paraseasca insulele in cautarea unui loc de munca. Crearea veniturilor si a unui stil de viata sustenabil pentru comunitatile indigene ale acestei natiuni va ajuta la pastrarea culturii lor unice.

 

Ulei de argan din Dealurile Marocane. Numai la poalele Muntilor Anti-Atlas se gasesc arbori de argan care cresc in salbaticie. Timp de sute de ani, uleiul de argan a fost apreciat in ritualurile de infrumusetare datorita calitatilor sale de hidratare si reimprospatare. Astazi, nu doar infrumuseteaza femeile, ci le si ajuta sa devina mai puternice. Targanine este un proiect comunitar care ajuta femeile berbere sa isi intretina familiile. Mai multe cooperative au pana la 50 de membre, ceea ce face posibila oferirea cursurilor de alfabetizare si crese pentru copiii mici. Proiectul perpetueaza traditiile vietii la sat, contribuind totodata la conservarea ecosistemului fragil al padurii de argan, care face parte din Rezervatia Biosferei UNESCO.

 

Reducerea amprentei asupra mediului a formulelor noastre, precum si generarea unui impact pozitiv in comunitati sunt doua dintre angajamentele de sustenabilitate asumate de Grupul L’Oreal prin programul Sharing Beauty With All.

Mai multe detalii despre angajamentele de sustenabilitate ale L’Oreal www.sharingbeautywithall.com.