L’Oreal a achizitionat ModiFace, continuandu-si astfel expansiunea la nivel global in tehnologia frumusetii

Research & Innovation

L’Oreal a anuntat achizitia a 100% din compania canadiana ModiFace, lider recunoscut la nivel international in realitatea augmentata si inteligenta artificiala aplicate in industria frumusetii. Aceasta achizitie este conforma cu strategia de accelerare digitala a L’Oreal pentru a oferi celor 34 de branduri internationale ale Grupului cele mai inovatoare tehnologii in ceea ce priveste serviciile si experientele de frumusete.

ModiFace

Fondata de Parham Aarabi in urma cu 11 ani in Toronto, ModiFace a dezvoltat tehnologii avansate de machiaj virtual 3D, servicii de colorare si diagnostic pentru piele folosind cunostinte brevetate care urmaresc trasaturile faciale si culoarea pielii si care sunt folosite de majoritatea brandurilor de frumusete importante. ModiFace are ca angajati aproximativ 70 de ingineri, cercetatori si oameni de stiinta care au publicat peste 200 de lucrari stiintifice si care au inregistrat peste 30 de brevete.

Suntem incantati sa uram companiei ModiFace bun venit in L’Oreal, ne dorim sa devina centrul serviciilor nostre digitale de cercetare si dezvoltare. Cu echipa sa de clasa mondiala, tehnologiile si parcursul sustinut in tehnologii inovatoare pentru frumusete, ModiFace va sustine reinventarea experientei de infrumusetare in jurul serviciilor inovatoare, pentru a ajuta consumatorii sa descopere, sa incerce si sa aleaga produse si branduri. Noi cei din L’Oreal si ModiFace vrem sa fim pionieri in aceasta noua pagina a industriei frumusetii si sa aducem consumatorilor servicii si tehnologii inovatoare.”

Lubomira Rochet, Chief Digital Officer L’Oréal

Achizitia ModiFace de catre L’Oreal ofera o oportunitate incredibila de a inova in folosirea realitatii augmentate (AR) si a inteligentei artificiale (AI) in domeniul frumusetii la o scala fara precedent. Rezultatele acestor inovatii vor modela industria frumusetii in deceniile ce vor urma. Eu si intreaga echipa suntem extrem de entuziasmati sa ne alaturam familiei L’Oreal si suntem nerabdatori sa vedem viitorul AR/AI pe care il vom crea impreuna."

Parham Aarabi, Fondator si CEO al ModiFace

ModiFace va fi parte din Digital Services Factory a L’Oreal, o retea dedicata pentru proiectarea si dezvoltarea de noi servicii digitale pentru brandurile Grupului. ModiFace va lucra in stransa colaborare cu laboratoarele de Cercetare Avansata ale L’Oreal si va beneficia de o expertiza de peste un secol in domeniul frumusetii. ModiFace isi va pastra localizarea in Toronto, in apropierea Universitatii cu care a stabilit pana acum o multime de parteneriate.