L’Oreal a fost recunoscut lider mondial in sustenabilitate in anul 2017 conform clasamentului CDP si Newsweek Green

Research & Innovation

L’Oreal a fost recunoscut lider mondial in sustenabilitate in anul 2017 de mai multe organizatii internationale independente

newsweek

In clasamentul Newsweek Green, realizat in parteneriat cu Corporate Knights si publicat recent, L’Oreal a realizat un scor combinat de 89,90 procente, clasandu-se in topul companiilor performante. De asemenea, a fost declarata cea mai performanta companie la categoria de produse de ingrijire personala dintr-un total de 500 de companii la nivel global.

L’Oreal a fost, de asemenea, una dintre cele doua companii la nivel global care a primit scorul A pentru toate cele trei programe ale CDP (climat, apa si paduri), o recunoasterea a actiunilor impresionante desfasurate de Grup pentru a reducere emisiile de carbon, pentru a  imbunatati administrarea apei, pentru abordarea defrisarilor in lantul sau de aprovizionre si dezvoltarea unei economii sustenabile. CDP acorda scoruri A - D pentru clima, apa si paduri pentru peste 3000 de mari companii, liderii de top fiind mentionati in prestigioasa categorie A.

Aceste scoruri evidentiaza angajamentul pentru sustenabilitate si progresul facut de la lansarea Sharing Beauty With All in anul 2013. Jean-Paul Agon, Presedinte si CEO L’Oreal a declarat ca: “Aceste recunoasteri demonstreaza angajamentul puternic al L’Oreal in ceea ce priveste transformarea sustenabila si ne incurajeaza sa mergem mai departe. Ne dorim sa jucam un rol important si sa avem o contributie activa pentru a reduce provocarile majore legate de mediu cu care lumea se confrunta la momentul actual.”

Programul Sharing Beauty With All al L’Oreal este construit pe patru piloni:

• Inovatie sustenabila, pentru reducerea amprentei asupra mediului al produselor si formulelor
  • Productie sustenabila, pentru reducerea aprentei asupra mediului a fabricilor si centrelor de distributie
  • Trai sustenabil, pentru a da consumatorilor oportunitatea sa faca alegeri sustenabile de consum
  • Impartirea cresterii cu toti partenerii Grupului: comunitati, furnizori si angajati.

Intregul program este disponibil aici: https://sharingbeautywithall.loreal.com/