L'Oréal avansează în angajamentul său de a promova expunerea la soare în siguranța UV Sense de la La Roche-Posay, primul senzor UV fără baterie

Research & Innovation

L'Oréal, liderul global în frumusețe care și-a dezvoltat primul produs comercial de protecție solară în 1935, își continuă angajamentul de 80 de ani în domeniul siguranței solare odată cu dezvăluirea soluției UV Sense, primul senzor electronic UV fără baterii, în cadrul Consumer Electronics Show 2018.

UV Sense

L'Oréal se dedicată de mult timp siguranței solare prin cercetare, inovare de produse și campanii de educație publică, precum și prin finanțarea unor cercetări semnificative cu Melanoma Research Alliance pentru a preveni anumite tipuri de cancer de piele. În 2016, La Roche-Posay, principalul brand dermatologic pentru îngrijirea pielii, a lansat primul senzor de piele slexibil pentru monitorizarea expunerii la radiații UV, My UV Patch. De la lansarea acestei tehnologii, La Roche-Posay a distribuit gratuit peste un milion de patch-uri consumatorilor din 37 de țări. Studiile efectuate pe consumatori arată că modelul My UV Patch a avut un impact pozitiv asupra comportamentelor acestora cu privire la expunerea în siguranță la soare - 34% aplicând protecția solară mai frecvent și 37% încercând să rămână la umbra mai frecvent.

Pentru a încuraja consumatorii să-și schimbe comportamentele privind expunerea în siguranță la soare, noul UV Sense este mai mic, poate fi purtat mai mult timp și oferă date în timp real. Primul senzor electronic pentru măsurarea expunerii individuale la radiații UV, portabil fără baterie, UV Sense, poate stoca până la trei luni de date și poate prezenta tendințe de expunere în timp, cu actualizări instantanee. Noul dispozitiv portabil are o grosime mai mică de doi milimetri, are diametrul de nouă milimetri și este proiectat să fie purtat pe unghie. Prin plasarea acestei tehnologii pe unghie - care primește lumina soarelui optimă - consumatorii pot crește timpul de folosire de la câteva zile cât permite My UV Patch, la câteva săptămâni cu UV Sense. Senzorul poate fi reaplicat pe unghie cu adezivi care vin în ambalaj.

UV Sense are o aplicație mobilă pereche, disponibilă atât pe iOS cât și pe Android, care traduce și transferă date de la senzor utilizând tehnologia Near Field Communication (NFC). Aplicația furnizează informații detaliind când purtătorul ar trebui să aibă grijă la expunerea la radiații UV. Datele sunt incluse într-un profil din cadrul aplicației, care conturează nivelurile de expunere ale utilizatorului. Măsurile de protecție - cum ar fi petrecerea timpului la umbră sau reaplicarea de protecție solară - sunt încurajate cu informații despre expunerea la soare și sfaturi suplimentare pentru protecție.

"Tehnologia din cadrul UV Sense este revolutionară și are atat de mult potential de a influenta viitorul tehnologiei si a dispozitivelor purtabile", a declarat Guive Balooch, vicepresedinte global al Incubatorului de Cercetare si Inovare al L'Oréal. "Înarmati cu cercetarea și feedback-urile consumatorilor de la originalul My UV Patch, am creat ceva care îmbină tehnologia ce rezolvă problemele cu designul centrat pe consumator, oferind date în timp real și o folosință mai îndelungată într-un produs discret, care se potrivește oricărui stil de viață".

Pentru designul soluției UV Sense, L'Oréal a colaborat cu designerul de renume mondial Yves Behar. "Designul și tehnologia sunt legate în mod inseparabil, si, odata ce produsele devin mai personalizate, ambele elemente sunt integrate pentru a furniza consumatorilor experiențe ireprosabile", a declarat Yves Behar, designer, antreprenor și fondator al fuseproject. "Prin colaborarea cu L'Oréal, suntem capabili să împerechem expertiză profundă în tehnologia de frumusețe cu un design eficient care îmbunătățește viața consumatorilor fără a ăi distrage de la activitățile lor de zi cu zi".

Atât UV Sense, cât și My Patch din UV se bazează pe cercetarea L'Oréal, realizată în colaborare cu MC10, Inc., o companie lider în domeniul tehnologiei portabile, și profesorul John Rogers de la Universitatea Northwestern, prin portofoliul său de proprietății intelectuale (IP) si inovatii în cee ace priveste dispozitivele electronice flexibile si extensibile.

UV Sense va fi disponibilă în mod limitat în SUA pentru sezonul de vară 2018, urmând o lansare globală în 2019. În 2018, La Roche-Posay va pune la dispoziție și o nouă ediție limitată a designului premiat My Patch creat de Yves Behar.