L’Oreal incheie parteneriatul cu Station F

Group

L’Oreal a anuntat parteneriatul strategic cu Station F, cel mai mare campus de start-up-uri din Paris, creat si sustinut de antreprenorul francez din domeniul tehnologiei, Xavier Niel. Odata cu acest acord, L’Oreal devine partenerul Station F pentru dezvoltarea start-up-urilor in domeniul infrumusetarii digitale aflate in stadiu incipient, la nivel mondial.

Station F

Ca parte a acestui parteneriat, L’Oreal isi va deschide propriul accelerator de frumusete in cadrul Station F. Prin intermediul acceleratorului, L’Oreal, va finanta 62 de statii de lucru din interiorul campusului Station F si va sustine start-up-urile selectate prin furnizarea de expertiza in frumusete si marketing. De asemenea, va fi mentor si va interactiona cu principalele parti interesate ale grupului si cu echipa digitala dedicata.

“Fiind o companie franceza de talie mondiala, L’Oreal este mandru sa sustina ambitia Station F de a transforma Franta intr-un centru global de inovatie digitala. Ca lider in industria infrumusetarii, suntem incantati sa sprijinim urmatoarea generatie de antreprenori entuziasti in domeniul frumusetii. Impreuna vom crea o puternica sinergie de inovatie ce se va adresa aspiratiilor si nevoilor de frumusete diverse ale consumatorilor la nivel global,” a declarat Jean-Paul Agon, CEO L’Oreal.

“Suntem incantati de parteneriatul cu L’Oreal, liderul mondial in industria cosmetica, deoarece impartaseste valorile nostre de ambitie si diversitate. Astept cu nerabdare lansarea programului lor de start-up-uri la Station F, deoarece vor aduce o mare valoare adaugata start-up-urilor din campus,” a declarat Roxanne Varza, Director Station F.

“Digital-ul transforma frumusetea si putem observa o crestere in ceea ce priveste experienta consumatorilor prin intermediul serviciilor cum ar fi incercarea culorilor, diagnostic, consultatii de frumusete online, transmisiunile in direct si personalizarea. Parteneriatul cu Station F este unul strategic si ne va ajuta sa ne conectam, sa colaboram si sa sustinem urmatoarea generatie de antreprenori digitali din domeniul frumusetii. Suntem incantati sa furnizam start-up-urilor rezidente acces si mentorat in toate brandurile Grupului nostru, in laboratoare si in echipe pentru a le accelera dezvoltarea,” a declarat Lubomira Rochet, Chief Digital Officer L’Oreal.

Acest parteneriat se adauga strategiei digitale inovatoare a L’Oreal, care include investitii in Partech Ventures, o companie international de capital de risc si in Founders Factory, un accelerator si incubator digital cu bazele in Londra.

Despre Station F

Station F este cel mai mare campus global de start-up-uri deschis in iunie 2017 in centrul Parisului si sustinut de Xavier Niel (Free Telecom, Kima Ventures, 42 coding school). Campusul de peste 34.000mp va gazdui peste 1000 de start-up-uri si i se vor adauga spatii de locuit peste aproximativ 600 de persoane in anul 2018.