Evaluarea sigurantei produselor noastre fara teste pe animale

L'Oréal promoveaza metode alternative de peste 30 de ani.

lab
lab

Sanatatea si siguranta consumatorilor nostri au fost intotdeauna o prioritate absoluta pentru L’Oréal. 
Asa cum este si sustinerea starii de bine a animalelor.

L’Oréal a dezvoltat o procedura de evaluare a sigurantei produselor sale foarte riguroasa, bazata pe cercetare. Cu mult inainte ca problema testarii pe animale sa fie ridicata de catre societatea civila sau in cadrul forurilor de reglementare, L’Oréal s-a dedicat unor noi metode de evaluare a sigurantei produselor sale, care nu implica animalele. Un adevarat pionier, L'Oréal reconstruieste in laboratoare modele de piele umana, pentru a realiza teste de siguranta, ca alternativa la testele pe animale, din 1979. In 1989, L’Oréal a incetat complet sa isi testeze produsele pe animale, cu 14 ani inainte ca reglementarile sa o ceara. Din 2013, L'Oréal a stopat in totalitate testarea ingredientelor pe animale.

O singura exceptie ramane pentru L'Oréal, la fel ca pentru toate celelalte companii din industria cosmeticelor: autoritatile sanitare din China solicita unele teste pe animale pentru anumite produse sau ingrediente.

L’Oréal s-a angajat sa lucreze alaturi de autoritatile si oamenii de stiinta din China pentru ca metodele alternative de testare sa fie recunoscute si sa permita reglementarii din sfera produselor cosmetice sa evolueze catre o eliminare totala si definitiva a testelor pe animale. Datorita acestui angajament, din 2014, anumite produse fabricate si vandute in China, ca sampoanele, gelurile de dus sau produsele de machiaj nu mai sunt testate pe animale.