Intrebari frecvente

Isi testeaza L’Oréal produsele pe animale?
L’Oréal nu testeaza niciunul dintre produsele sale sale pe animale si se afla in prima linie a dezvoltarii metodelor alternative de peste 30 de ani.

Ce metode alternative testarii pe animale a L’Oréal?
Din 1979, L'Oréal reconstruieste in laboratoare modele de piele umana, pentru a elabora teste de siguranta in vitro, care nu implica animalele. Grupul a fost, astfel, in prima linie a dezvoltarii metodelor alternative pentru testele de siguranta. De atunci, L’Oreal a deschis Episkin* in Lyon (Franta) si in Shanghai (China) unde se realizeaza piele. In afara modelelor de piele reconstruita, L’Oréal deține un set amplu de instrumente, parte din metodele de evaluare predictiva ce nu implica animale, cum ar fi modelare moleculara, sisteme toxicologice avansate, tehnici de imagistica si multe altele.  

Puteti afla mai multe despre evaluarea predictiva aici: http://bit.ly/1L8VU38

Daca nu testati produse pe animale, atunci de ce se mai afla L’Oréal pe lista PETA a companiilor care testeaza?
L’Oréal nu testeaza niciunul dintre produsele sale pe animale. Totusi, deoarece produsele noastre sunt comercializate in China, L’Oréal inca figureaza pe lista PETA. In China, autoritatile sanitare inca  mai solicita si realizeaza teste pe animale pentru anumite produse.

De ce produsele L’Oréal nu au logo-ul “cruelty-free”?
Unele dintre marcile noastre, care nu sunt prezente in China, au decis sa foloseasca un “cruelty-free”. Marcile prezente in China nu pot afisa un logo “cruelty-free” din cauza reglementarilor cosmetice din China.

Si atunci, de ce mai sunteti prezenti in China?
Prin prezenta sa in China, L’Oréal poate ajuta sistemul de reglementare sa evolueze. L’Oréal este cea mai activa companie ce lucreaza impreuna cu autoritatile din China pentru eliminarea totala a testelor pe animale. Ca rezultat, marea majoritate a produselor pe care le vindem in China nu mai sunt testate pe animale.

Ce actiuni derulati pentru a pune capat testelor pe animale in China?
L’Oréal s-a angajat sa lucreze alaturi de autoritatile si oamenii de stiinta din China pentru ca metodele alternative de testare sa fie recunoscute si sa permita reglementarii din sfera produselor cosmetice sa evolueze catre o eliminare totala si definitiva a testelor pe animale. Datorita acestui angajament, astazi produsele "non-functionale" fabricate si vandute in China, ca sampoanele, gelurile de dus sau produsele de machiaj nu mai sunt testate pe animale. Am deschis un centru Episkin* in Shanghai in 2014, permitandu-ne sa producem piele reconstruita. Aceste mostre de piele se folosesc pentru teste de sigiuranta in vitro care nu implica animale si care sunt disponibile autoritatilor din China.

*Episkin este un model de piele umana reconstruita

Link-uri utile 
Raportul Bloomberg despre Episkin: https://www.youtube.com/watch?v=CJkCc0mIULo
Filmul AFP despre Episkin: https://www.youtube.com/watch?v=g0-v5sXn2kM
Episkin: 
www.episkin.com/EPISKIN.asp