Parteneriate

parteneriate
parteneriate

De-a lungul anilor, Departamentul de Cercetare și Inovare al L'Oréal a incheiat parteneriate cu o serie de institutii academice, publice si private pentru a avansa stiinta testelor de siguranta ce nu implica animale.

PARTENERIATE INSTITUTIONALE

COSMETICS EUROPE - Europa. Cosmetics Europe, anterior Colipa, este asociatia profesionala a industriei europene de cosmetice, produse de ingrijire si parfumerie din 1962 si reprezinta mai mult de 2000 de companii, de la marii producatori internationali de cosmetice pana la intreprinderi mici. Cosmetics Europe joaca un rol cheie in sprijinirea dezvoltarii, recunoasterii de catre mediul stiintific si cel politic si, in cele din urma, utilizarii metodelor alternative de testare. 

ECVAM,  European Centre for the Validation of Alternative Methods - Europa. Centrul European de Validare a Metodelor Alternative promoveaza recunoasterea in mediul stiintific si cel de reglementare a testelor ce exclud animalele. In multe sectoare industriale, dependenta de testarea pe animale este redusa treptat. ECVAM coordoneaza evaluari independente ale relevantei si fiabilitatii testelor specifice realizate in sfera produselor biologice, chimice, agrochimice si farmaceutice.

ECOPA, European Consensus Platform for Alternatives (Platforma Europeana de Consens pentru Alternative) - Europa. Economic Policy Analysis (ECOPA) se angajeaza sa furnizeze consultanta economica specializata tarilor si regiunilor supuse unor schimbari economice. ECOPA isi ofera serviciile cu valoare adaugata ridicata guvernelor, agentiilor de finantare si companiilor.

EPA TOX21 initiative (Initiativa EPA TOX21) - SUA. Tox21 extrage resurse si expertiza federala de la Environmental Protection Agency (EPA) (Agentia de Protectie a Mediului), National Institute of Environmental Health Sciences (Institutul National de Stiinte ale Sanatatii Mediului), National Toxicology Program (Programul National de Toxicologie), National Institute of Health (Institutul National de Sanatate) si Food and Drug Administration (Administratia Alimentelor si a Medicamentului) pentru a folosi tehnologii robotice in testarea a mii de produse chimice pentru potentiala toxicitate, foloseste rezultatele testelor pentru a prezice potentiala toxicitate a produselor chimice si pentru a dezvolta o abordare eficienata din punctul de vedere al costurilor de prioritizare a miilor de produse chimice ce necesita testari toxicologice

EPAA, European Partnership for Alternative Approaches to Animal Testing (Parteneriatul European pentru Abordari Alternative a Testelor pe Animale) - Europa. Parteneriatul European pentru Abordari Alternative a Testelor pe Animale este o colaborare voluntara fara precedent intre Comisia Europeana, asociatiile profesionale europene si companii din sapte sectoare industriale. Partenerii sunt angajati sa extraga cunostinte si resurse pentru a accelera dezvoltarea, validarea si acceptarea abordarilor alternative, pentru a inlocui, reduce si rafina folosirea animalelor in metodele de testare reglementate.

EUROPEAN UNION FRAMEWORK PROGRAMS FOR THE ALTERNATIVE METHODS DEVELOPMENT (Programele Cadru ale Uniunii Europene pentru Dezvoltarea de Metode Alternative) - Europa. Programele Cadru pentru Cercetare ale Uniunii Europene au doua obiective strategice: sa intareasca bazele stiintifice si tehnologice ale industriei europene si sa incurajeze competitivitatea internationala, in timp ce promoveaza cercetarea ce sprijina politicile UE.

JACVAM - Japonia. Misiunea JACVAM este de a promova reducerea, rafinarea si inlocuirea testelor pe animale pentru evaluarea sigurantei substantelor chimice in Japonia si de a stabili linii directoare pentru noi metode alternative experimentale, prin colaborare internationala.

OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica). OCDE contribuie pentru a avea abordari mai integrate ale testelor si evaluarilor de siguranta. Abordari integrate sunt folosite in programul actual ce vizeaza produsele chimice al OECD, care genereaza evaluari initiale de pericol a substantelor chimice, recunoscute la nivel international. Aceasta aplicatie practica a abordarilor integrate imbunatateste acceptarea lor in sfera de reglementare si faciliteaza punerea in aplicare a acestora in sistemele nationale si regionale de evaluare chimica din tarile membre OCDE.

SENS-IT-IV, Comisia Europeana, Programul Cadru 6 al Uniunii Europene. Obiectivul general al SENS-IT-IV este de a produce alternative in vitro pentru aceste teste, si sa le dezvolte pana la nivelul de pre-validare. Pe langa reducerea experimentelor pe animale, este asteptata o crestere a acuratetii de prezicere a potentialului de sensibilizare.

SEURAT-1.  Evaluarile de siguranță ce vor inlocui in cele din urma testarea pe animale reprezinta o initiativa de cercetare finantata de catre Comisia Europeana si Cosmetics Europe, care se concentreaza asupra provocarilor complexe ale toxicitatii dozelor repetate si asupra dezvoltarii de solutii tehnologice pentru inlocuirea toxicitatii sistemice a testelor prin doze repetate, pentru evaluarea sigurantei.

PARTENERIATE ACADEMICE

UNIVERSITATEA BURGAS PROF. ASSEN ZLATAROV, LABORATORUL DE CHIMIE MATEMATICA, M. Todorov, O. Mekenyan - Burgas, Bulgaria. Impactul major al LMC in modelarea “Structure-Activity” si “Structure-Property” poate fi rezumat astfel: construirea IT pentru evaluarea complexitatii structurii (flexibilitatea conformator si transformari metabolice), evaluarea mecanismelor de reactivitate și interactiune moleculara, construirea modelelor QSAR probabilistice, evaluarea domeniilor de aplicabilitate a modelelor, selectarea substantelor chimice pentru testarea strategica, databasing 3D.

INSTITUTUL PENTRU STIINTE IN VITRO Inc, Gaithersburg, MD, A. Hilberer, H. Raabe, N. Wilt - SUA. Institutul pentru Stiinte In Vitro, Inc. este un laborator de cercetare si testare non-profit, dedicat dezvoltarii metodelor in vitro (care nu implica animalele) la nivel mondial. Infiintat in 1997, IIVS a colaborat cu industria, laboratoare academice si agentii guvernamentale pentru a implementa strategii de testare in vitro care sa limiteze utilizarea animalelor, dar in acelasi timp sa asigure informatii cheie pentru deciziile legate de eficienta si siguranta produselor.

INSTITUTUL PASTEUR DE LILLE, F. Nesslany, D. Marzin - Lille, Franta. Institutul Pasteur de Lille (Pasteur-Lille) este un centru de cercetare, membru al retelei Institutelor Pasteur. Include 14 unitati de cercetare, 1150 de angajati, inclusiv 626 de cercetatori localizati in Lille (Franta). La acestia se adauga 300 de persoane aflate in afara locatiei Pasteur. Veniturile anuale sunt de peste 70 de milioane de Euro si mai multe companii start-up in domeniul neuro-stiintelor au fost infiintate din cadrul Institutului Pasteur de Lille.

CENTRUL DE CERCETARE AL SPITALULUI UNIVERSITAR LAVAL, Centrul de Cercetare in Endocrinologie Oncologica si Moleculara - Quebec, Canada. Cercetarea este una dintre cele patru misiuni principale ale CHUQ. Axata pe inovare si excelenta, activitatea centrului se impleteste strans cu celelalte trei misiuni de baza ale CHUQ, printre acestea aflandu-se evaluarea tehnologiilor medicale si a metodelor de interventie (ETMIS). Misiunea de cercetare a CRCHUQ are ca scop principal avansul in cunoastere prin dezvoltarea de metode practice de a imbunatati starea de sanatate si de a promova sanatatea si calitatea vietii.

UNIVERSITATEA DE STAT OHIO, J. F. Rathman - Columbus, Ohio. Campusul principal al Universitatii de Stat Ohio din Columbus este unul din cele mai mari si cuprinzatoare campusuri din America. Peste 55 000 de cursanti pot alege intre 14 colegii, 175 specializari de licenta si 240 de programe de studii de master, doctorat sau profesionale. Universitatea de Stat Ohio, cea mai buna universitate din Ohio si in primele 20 de universitati publice din tara, este apreciata si pentru centrul academic medical de top si spitalul si centrul de cercetare in domeniul cancerului.

UNIVERSITATEA RUTGERS  - New Jersey, SUA. Rutgers, Universitatea de Stat din New Jersey, este o universitate de top la nivel national in cercetare si institutia publica de invatamant superior proeminenta, cuprinzatoare. Rutgers se dedica predarii care satisface cele mai inalte standarde de excelenta; cercetarii ce dezvolta noi teritorii; si transformarii cunostintelor in solutii pentru comunitătile locale, nationale si globale.

PARTENERIATE IN SECTORUL PRIVAT

ALTAMIRA LLC, C. Yang, J.F. Rathman - Ohio, SUA. Altamira impartaseste expertiza in informatica moleculara, chemometrie, modelarea computationala si analiza si proiectarea statistica a experimentelor. Cei doi fondatori ofera, de asemenea, multi ani de experienta in materiale nanostructurate și modelarea interfaciala la mezo scara.

CEETOX - SUA. Abordarea robusta a sistemelor de biologie a CeeTox’s a dezvoltat modele in vitro cu putere predictiva reala. Aceasta ajuta la identificarea de noi medicamente, produse chimice, produse cosmetice si produse de larg consum care au cel mai scazut risc de toxicitate și de cea mai mare probabilitate de succes. CeeTox contribuie pentru a aduce produse mai sigure pe piata.

HUREL CORPORATION - SUA. HμREL® va stabili si mentine produsele si serviciile sale ca substitut tehnologic pre-eminent pentru testarea pe animale, si platforma experimentala pre-eminenta pentru a genera date bazate pe celule in vitro cu relevanta predictiva superioara pentru organismul uman.

IMMUNOSEARCH, F. Cottrez, H. Groux - Franta. ImmunoSearch este ocompanie CRO europeana de top, ce furnizeaza cercetare in imuno-toxicologie si teste toxicologice in mediu GLP pentru industria farfumeriei cosmetice.

NIKODERM RESEARCH Inc - Japonia. Nikoderm Research Inc. ofera o gama larga de teste si alte tipuri de suport tehnic pentru produsele cosmetice si farmaceutice, precum si pentru componentele acestora. Scopul sau este de a oferi clientilor nostri teste avansate de siguranta și eficacitate, bazate pe cele mai recente cunostinte in cosmetologie si dermatologie.

OROXCELL - Franta. La Oroxcell, echipele se angajeaza in mod activ sa aduca parteneriate si servicii de top industriilor biotehnologice / farmaceutice, cosmetice, a produselor alimentare, de uz veterinar și pentru uz casnic / chimice, pentru efectuarea de studii fizico-chimice si ADMET (Absobtie, Distribuție, Metabolism, Excreție si Toxicitate). Platforma sa integrata poate oferi studii de calitate sau mecaniciste pentru a intelege mai bine soarta produsului cand intra in contact cu un organism, dar, de asemenea, in conformitate cu BPL, pentru a raspunde cerintelor de reglementare.

WATCHFROG - Franta. WatchFrog creeaza si comercializeaza solutii inovatoare pentru detectarea in vivo a unei game largi de substante chimice, farmaceutice si cosmetice. WatchFrog ofera instrumente biotehnologice pentru a accelera evaluarea riscurilor de mediu.