Bunastarea la locul de munca: sediul central se transforma

Sediul

L’Oréal's Clichy headquarters have benefited from a certified High Environmental Quality (HEQ) renovation.

Sediul

L’Oréal's Clichy headquarters have benefited from a certified High Environmental Quality (HEQ) renovation.

Convins ca personalul infloritor este un factor-cheie pentru succesul pe termen lung, L'Oréal considera un element de onoare in a le oferi un mediu de lucru relaxant si sanatos. Prin urmare, a aparut si modernizarea sediul central Clichy, un proiect major lansat in 2011, care a continuat pe parcursul anului 2012.

Analizand cu atentie conversiile interioare

Certificata cu HQE (Haute Qualité Environnementale), aceasta renovare a fost efectuata in conformitate cu politica de proiectare si constructie sustenabila a Grupului. Acest lucru impune cerinte puternice, de exemplu in ceea ce priveste calitatea luminii naturale, sanatatea si calitatea materialelor utilizate si tratarea aerului. In vederea cresterii eficientei si confortului tuturor, premisele au fost proiectate cu spatii atat comune cat si individuale, permitand astfel ca echipele sa lucreze in liniste totala. In acelasi timp, ergonomia spatiului de lucru a facut obiectul numeroaselor sesiuni de lucru cu utilizatorii. Avand in vedere tot ideea de confort personal, un atrium aflat in prezent in constructie va lega cele doua cladiri care formeaza sediul central. Vast si plin de lumina, acesta nu va fi o simpla pasarela, dar un spatiu de relaxare in care o noua cantina se va deschide. Intregul proiect este setat pentru a fi finalizat in vara anului 2013.

Serviciile Personalului

Alte imbunatatiri au fost, de asemenea, planificate pentru a optimiza conditiile de munca a celor 1.500 de persoane din incinta. Prezentat in septembrie 2012, centrul de catering a beneficiat de o imbunatatire in profunzime. O gradina mare amenajata va fi deschisa tuturor din 2014 si, in plus fata de serviciul de administrare deja existent si salonul de infrumusetare, un centru de fitness si un salon de coafura urmeaza sa fie create. Nici personalul din toate colturile lumi sau vizitatorii regulati sau ocazionali ai sediului central nu au fost neglijati: ei vor avea propriile lor zone dedicate in forma de un lounge pentru calatorii frecvente si un centru de afaceri.

Un angajament global

Filialele L'Oréal au fost si ele ocupate cu sporirea confortului anagajatilor sai. In UK, de exemplu, au fost multe initiative intrate in vigoare cum ar fi promovarea unei diete echilibrate in restaurantul personalului si lectii de yoga si expresii corporale care sunt tinute la sediu in fiecare saptamana. Un studiu aprofundat al ergonomiei statiilor de lucru a avut loc, de asemenea , in timp ce o section speciala de bunastare a fost infiintata pe intranet.

Sediul Central Clinchy

  • 1,500 de persoane muncesc in Clinchy
  • 2014 : Lucrarile in Clinchy ar trebui sa fie terminate la aceasta data.