Diversitate: un instrument de monitorizare care se globalizeaza

Angajarea in lupta impotriva discriminarii si promovarea diversitatii in toate formele ei, este o provocare majora pentru L'Oréal. Un document semnat in 2004 si workshopuri dedicate au intarit, trei ani mai tarziu, acest angajament .

Atelierele Diversitatii
Atelierele Diversitatii

In 2004, L'Oréal a fost una dintre primele companii majore care a semnat Carta Diversitatii din Franta, document care atesta angajamentul grupului la non-discriminari si promovarea diversitatii culturale, etnice si sociale la locul de munca. Un angajament care a fost confirmat trei ani mai tarziu prin crearea Workshopului de Diversitate, care a oferit instruire pe aceasta tema pentru 12.000 de angajati. Aceasta politica de promovare si gestionarea a diversitatii constituie o parghie strategica pentru performanta sociala si economica a companiei. In 2011 L'Oréal si-a consolidat politica prin dezvoltarea unui instrument de monitorizare si pilotare care, pe termen lung, va fi folosit de catre toate filialele. Cum functioneaza? Este un punctaj computerizat compus din aproximativ treizeci de indicatori accesibili pentru directorii de resurse umane si comitetele lor de management. Acesta va ajuta la analiza rezultatelor actiunilor desfasurate, si, de asemenea, va ajuta la identificarea zonelor pentru imbunatatiri."Pentru a profita de valoarea pe care diversitatea o aduce, trebuie sa avem capacitatea de a masura ceea ce deja am parcurs, cat si ceea ce mai avem de realizat", remarca Stéphanie Oueda, International Diversities Project Manager la L'Oréal.

Prima oara Franta, apoi lumea intreaga

Instrumentul de raportare a fost initial dezvoltat pentru Franta, cu 14 criterii cheie, cum ar fi varsta, sexul, tipul de contract de munca si de compensare, care au fost folosite pentru a construi 30 de indicatori. In 2012, L'Oréal a inceput rularea internationala a instrumentului si se va extinde in toate tarile in 2013. Indicatorii sunt adaptabili pentru a lua in considerare constrangerile locale specifice sau legislatiile nationale.