Frumusete pentru o viata mai buna: cursuri pentru reluarea drumului in viata

Frumusete pentru o viata mai buna, noul program educational international al Fundatiei L'Oréal, lansat in 2012, ofera oamenilor care provin din medii defavorizate sansa de a se antrena in profesiile de frumusete.


  • Mécénat Beauty for life
  • Mécénat Beauty for life
  • Curs de coafura in atelierul liceului profesional din Thais
  • Curs de coafura in atelierul liceului profesional din Thais

Pentru a sarbatori centenarul L'Oréal in 2009, fiecare filiala a fost invitata sa dezvolte un proiect de responsabilitate sociala. Aproximativ 10 tari au avut aceeasi idee: de a oferi comunitatilor locale dezavantajate pregatire gratuita in coafura, o profesie creativa si sociabila, care ofera oamenilor independenta si deschide o multitudine de oportunitati de angajare. Dupa trei ani, ideea a fost adoptata si dezvoltata de Fundatia L'Oréal, care a condus la programul "Frumusete pentru o viata mai buna". Unindu-si fortele cu ONG-uri si asociatii locale, programul a stabilit facilitati pentru ucenicie in intreaga lume. Cu calificari de coafori, adolescentii si femeile care au fost victime ale violentei domestice sau instabilitatii socio-economice pot obtine o noua sansa in viata.

Franta face un pas hotarator

Prima initiativa franceza in cadrul programului a primit prima clasa de elevi pe 10 septembrie 2012, la liceul profesional Thiais. Gradul de coafor profesional de doi ani fondat de Fundatia L'Oréal si Fondation d' Auteuil (care ajuta 14.000 de persoane tinere dezavantajate in fiecare an, 30 % dintre care sunt plasati la ea de servicii sociale) ofera primilor 13 tineri participanti instruire teoretica si practica intr -o camera speciala cu motive scolare. Intregul curs este supravegheat de profesori de la Academia de Coafura L'Oréal si Fondation d' Auteuil. Acest program adaptat a fost conceput pentru a servi ca o rampa de lansare pentru ocuparea fortei de munca pentru tinerii ale caror situatii dificile i-au condus sa renunte la scoala.

Frumusete pentru o viata mai buna

  • 1,447 de beneficiari pentru 2012
  • 13 tari mobilizate
  • 3 ani de existenta