Interviu cu Jérôme Tixier, Vice-Presedinte Executiv Resurse Umane

Angajat intr-o abordare de dezvoltare comuna, L'Oréal acorda o atentie deosebita dezvoltarii si bunastarii personalului sau. Jérôme Tixier, Vice-Presedinte Executiv Resurse Umane, raspunde la intrebarile noastre.

Jérôme Tixier
Jérôme Tixier

Cum se incadreaza politica de resurse umane L'Oréal in strategia CSR a Grupului?

Politica noastra de resurse umane este un element cheie al strategiei de CSR, deoarece la L'Oréal succesul economic si performanta sociala a intreprinderilor merg mana in mana. Convingerea ca dezvoltarea companiei si durabilitatea sunt dependente de barbati si femei, constituie piatra de temelie a Grupului. De aceea, politica noastra de resurse umane este una responsabila, bazata pe un respect profund pentru etica. Aceasta plaseaza fiinta umana in centrul viziunii resurse umane si incurajeaza diversitatea.

Ce este diferit la L'Oréal atunci cand vine vorba de resurse umane?

Una dintre principalele particularitati ale L'Oréal se afla in proiectul sau uman si social, in care performanta individuala si dezvoltarea colectiva sunt strans legate. Ne straduim sa recrutam cele mai bune talente, oriunde se afla acestea. Rolul principal al resurselor umane este de a dezvolta talentul fiecarui individ intr-un mediu in care toti angajatii nostri pot sa creasca si sa prospere. Acest proiect uman si social da sens relatiei cu societatea. In 2012, am incorporat aceasta abordare in cadrul structurii noastre. Cum? Prin crearea de echipe speciale pentru recrutarea si dezvoltarea talentelor, sporirea ofertei de antrenament prin adaptarea acestuia la specificul local si lansarea unui examen la nivel mondial a performantelor noastre sociale. Scopul nostru este de a ne asigura ca L'Oréal este un angajator de renume si atractiv peste tot in lume.

Cum vedeti contributia resurselor umane la obiectivul Grupului de dezvoltare impartasita?

Ca o coloana vertebrala a grupului, resursele umane se afla in centrul angajamentului L'Oréal de a ajuta la dezvoltarea tarilor in care este prezenta. Intr-adevar, strategia noastra de crestere in multe tari este de a contribui in mod activ la dezvoltarea economica si sociala locala. Echipele de resurse umane sunt foarte implicate in sustinerea acestei cresteri, in primul rand , prin recrutarea si dezvoltarea personalului local. In plus, generozitatea, una dintre cele sapte calitati manageriale care sunt evaluate in mod regulat de managerii nostri, inspira echipele noastre sa actioneze intr- un mod care respecta diferenta. De asemenea, le motiveaza in mod natural sa se implice in proiecte filantropice, sociale si favorabile incluziunii, asa cum este ilustrat de Citizen Day, care are loc in fiecare an si a fost sustinuta de peste 20.000 de angajati in 2012.