Solidarity Sourcing: promovarea incluziunii prin favorizarea de cumparare responsabila

Instalat in toate centrele de achizitie L'Oréal , programul global Solidarity Sourcing stabileste parteneriate comerciale corecte, care sunt de lunga durata si care creeaza valori. Analiza detaliata.

Solidarity sourcing

Companies owned by minorities, producers that practice fair trade… the suppliers benefiting from the Solidarity Sourcing program come from a wide range of backgrounds.

Solidarity sourcing

Companies owned by minorities, producers that practice fair trade… the suppliers benefiting from the Solidarity Sourcing program come from a wide range of backgrounds.

Dornic de a asigura o crestere durabila, responsabila si incluziva, L'Oréal vrea ca altii sa beneficieze de dezvoltarea sa fiind un jucator responsabil social in comunitatile in care este prezent. Achizitia poate fi o parghie economica si sociala eficienta pentru promovarea sociala si includerea persoanelor fragile. Acesta este motivul pentru care, in 2010, grupul a instituit un program global de cumparare responsabila numit " SolidaritySourcing ". Datorita acestui program, noi categorii de furnizori pot avea acum acces la procesul de cumparare a unui grup international mare, cum este L'Oréal. Acestea includ companii specializate in angajarea persoanelor cu handicap si a intreprinderilor defavorizate, mici si mijlocii, companii detinute de minoritati si producatorii care practica comertul echitabil. Dupa un proces riguros de selectie a noilor furnizori care garanteaza respectarea bazelor Grupului in domeniul eticii, mediului si afacerilor sociale, pastrand in acelasi timp competitivitatea si performantele industriale, cei economic vulnerabili au acces pe termen lung la un loc de munca si venituri.

Un program durabil si integrarea acestuia in afacerile grupului

Acest program global de cumparare responsabila permite stabilirea de parteneriate de afaceri corecte si de lunga durata, care creeaza valoare economica , sociala si civica. Integrate pe deplin in foaia de parcurs pentru cumparatori, programul " Solidarity Sourcing " se aplica in toate centrele de achizitie L'Oreal din intreaga lume. Initiativele locale sunt incurajate fapt care inspira ulterior restul grupului. Pentru a extinde impactul, L'Oréal s-a mutat pentru a convinge furnizorii traditionali sa implementeze o abordare similara. Prima "Zi a Furnizorilor" la nivel mondial, organizata de catre grup in iunie 2012, a reunit 100 de furnizori strategici pentru a ii incuraja sa adopte aceasta abordare.

Solidarity Sourcing

  • 15,000 de indivizi au beneficiat de acest program in anul 2012