Terapia socio-estetica: restabilirea demnitatii si respectului de sine

Cu atelierele sale de terapie socio-estetica, Fundatia L'Oréal ajuta persoanele vulnerabile sa se simta mai bine cu ei insisi.


  • Socio-esteticienii organizeaza ateliere de ingrijire, machiaj si de mediere corporala
  • Socio-esteticienii organizeaza ateliere de ingrijire, machiaj si de mediere corporala

Ajungand la termen in privinta aspectului exterior

Pierderea parului, arsuri, piele uscata: efectele secundare ale tratamentelor impotriva cancerului au niste consecinte serioase asupra stimei de sine. Pentru o femeie care sufera de cancer, a avea acces la ingrijirea frumusetii sau machiaj, care o ajuta sa-si accepte aspectul, este departe de a fi ceva banal. Aceste momente placute o ajuta sa redescopere o imagine mai pozitiva a ei, recastigandu-si demnitatea si dandu-i puterea de a continua. Acesta este intregul scop al parteneriatului dintre Fundatia L'Oréal si "Belle et Bien" (reteaua "Look Good, Feel better"), o asociatie care tine workshopuri de ingrijirea a pielii si machiaj in spital. Fundatia face o munca similara cu doua centre renumite pentru tratamentele impotriva cancerului: Institutul Gustave-Roussy si Hôpital des Diaconesses in Paris. Terapeutii socio-estetici viziteaza pacientii spitalizati pentru a asigura masaje, manichiura si machiaje. Efectul benefic al acestui tratament pe baza de frumusete a fost recunoscut de comunitatea medicala.

Beneficiile ingrijirii corpului

Adolescentii ingrijiti de la Maison de Solenn, o sectiune a Departamentului de Psihiatrie pentru adolescenti si copii de la spitalul Pitié-Salpêtrière si in Departamentul de Psihiatrie pentru adolescenti a Institutului Mutualiste Montsouris de asemenea beneficiaza de programul de terapie socio-estetica in cadrul Fundatiei L'Oréal. Cu varste cuprinse intre 12 si 20 de ani, bolile lor includ tulburari de alimentatie, fobia scolara, probleme de anxietate si depresie. Pentru a completa tratamentul medical, ei primesc ingrijire suplimentara de la terapeuti socio-estetici calificati care sunt absolventi ai Codes (un curs de cosmetica, cu o optiune umanitara si sociala), primul curs de formare socio-estetica adaptate la domeniul medical si social din Franta. Ingrijirea individuala pe care o primesc si workshopurile colective la care iau parte, toate au acelasi scop: ei folosesc ingrijirea corpului pentru a incuraja o imaginie de sine pozitiva, o mai mare acceptare de sine si vindecarea.

Programul de terapie socio-estetica din cadrul Fundatiei L’Oréal

  • 3,676 de persoane au beneficiat de acest program
  • 2,700de workshopuri de terapie socio-estetica au fost suportate de Fundatia L’Oréal in 2012