Untul de Shea: aprovizionarea de la comunitatile locale

O materie prima emblematica si un ingredient pilot din multe produse L'Oréal, shea este in centrul unui program responsabil de aprovizionare in Burkina Faso. 100 % aprovizionare sociala responsabila.

Karité
Karité

Untul de Shea este folosit ca ingredient in aproape 1.200 din produsele L'Oréal de ingrijire a pielii, igiena personala si produse de machiaj. Este astazi printre primele 10 din materiile prime pe baza de plante si nivelurile de achizitie sunt in continua crestere. Pentru acest ingredient emblematic, L'Oréal a decis sa realizeze o aprovizionare durabila cu comunitatile locale.

Responsabil de aprovizionare in Burkina Faso

Acest program a fost implementat in Burkina Faso, una dintre tarile din Africa de Vest, care are prezenta cea mai abundenta in arbore de Shea si unde populatia este printre cele mai vulnerabile din lume, in special femeile din zonele rurale. Obiectivul este triplu: ofera femeilor culegatoare un venit echitabil, fara intermediari; creeaza valori pe plan local, prin programe de formare; si are un impact favorabil asupra mediului prin conservarea copacilor shea. Unul dintre proiectele emblematice ale abordarii "Solidarity Sourcing" realizate de catre L'Oréal, a fost dezvoltarea in stransa cooperare cu cei doi furnizori complementari: compania suedeza AAK , lider mondial in calitate de furnizor de ingrediente de specialitate de inalta calitate de derivate Shea si compania franceza Olvea, care este specializata in productia si ambalarea de uleiuri pe baza de plante si unt. Cu compania din urma, programul cuprinde, de asemenea, o unitate de procesare in situ, aproape de Bobo - Dioulasso. In 2012, 55 % din aprovizionarea grupului L'Oréal cu unt de shea a venit de la aceasta ramura " 100 % solidaritate " si 13.000 de femei, conectate printr-o serie de organizatii de productie, au avut posibilitatea de a beneficia de program.

Solidarity Sourcing

  • 55% din untul shea ala grupului a fost obtinut prin programul "Solidarity Sourcing".