Chimia Verde:Primul articol in publicatia Green Chemistry

In 2012, angajamentul L'Oréal in domeniul chimiei verzi a fost recunoscut de catre comunitatea stiintifica internationala. O privire mai departe la un articol de prima referinta.

Chimia Verde

Green chemistry, a process at the core of L’Oréal's sustainable innovation policy.

Chimia Verde

Green chemistry, a process at the core of L’Oréal's sustainable innovation policy.

In 2012, angajamentul L'Oréal in domeniul chimiei verzi a fost recunoscut de catre comunitatea stiintifica internationala atunci cand Green Chemistry a publicat un articol * de Michel Philippe, Blaise Didillon si Laurent Gilbert. Green Chemistry este un standard mondial si a fost initiat de catre fondatorii Green Chemistry. Un numar mare de alte publicatii au citate articolul in 2012. Articolul explica strategia L'Oréal privind proiectarea ecologica , utilizarea de materii prime durabile si dezvoltarea proceselor ecologice. Inainte de publicarea in martie 2012, a fost prezentat unui panou de revizuire de catre trei experti cunoscuti pentru rigoarea lor." Panoul a fost impresionat de faptul ca un jucator industrial ar putea avea acest grad de angajament si o strategie transparenta si ar putea merge pe calea chimiei verzi ", spune Michel Philippe, care se ocupa de dezvoltarea de chimiei verzi. Aceasta este, de asemenea, prima data cand revista a publicat un articol cu privire la strategia unui producator de cosmetice. Aceasta recunoastere confirma ceea ce politica L ' Oréal a deja urmarit de mai multi ani, plasand chimia verde in centrul de inovare durabila.

*"Angajamentul industrial la Chimie Verde si Durabila: folosind materiale regenerabile si dezvoltarea proceselor ecologice si ingrediente ale produselor cosmetice ", 2012, vol. 14, p.952.