Evaluarea produsului - OECD: etapa finala a procesului de validare a unei noi metode alternative

In 2012, OECD ( Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica ) a dat aprobarea tehnica a unei metode alternative testarii pe animale, in parteneriat cu L'Oréal. Un alt aspect la o descoperire cheie .

Evaluarea produselor

L’Oréal has developed an alternative method based on the exposure of eggs and fish early life stage to the substance being tested in order to evaluate the toxicity of a product.

Evaluarea produselor

L’Oréal has developed an alternative method based on the exposure of eggs and fish early life stage to the substance being tested in order to evaluate the toxicity of a product.

In 2012, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica ( OCDE ) a dat aprobarea tehnica unei metode de testare alternativa elaborate in parteneriat cu L'Oréal. De peste douazeci de ani, Grupul a fost angajat in proiectarea alternativa a testarii pe animale pentru a evalua siguranta produselor si a ingredientelor sale. Metoda se bazeaza pe expunerea la substanta a oualelor si pestilor in stadiu de viata timpuriu, in scopul de a evalua toxicitatea posibila pentru produsele ce necesita clatire, cum ar fi samponul, vopsele de par si balsamurile. Aceasta aprobare reprezinta incheierea unui proiect inceput in urma cu aproape un deceniu cu grupurile de lucru din cadrul OCDE si Environment Science Institute ( HESI), care sunt dedicate pentru a gasi metode alternative de testare si care aduc laolalta expertiza industriala ( inclusiv L ' Oréal ), cadre didactice universitare si autoritati. OECD este organismul international de referinta pentru aceste metode de evaluare si aprobarea acestuia reprezinta un pas important pentru L'Oréal. Odata aprobat, acesta va trebui sa fie integrat in textele nationale si internationale de reglementare. L'Oréal, care a facut deja o contributie majora la dezvoltarea de cele mai multe solutii alternative aprobate in prezent, in sectorul produselor cosmetice, continua cercetarea sa in efectuarea acestor teste. In noiembrie 2012, proiectul comun de cercetare cu Universitatea din Leipzig a fost recunoscut de catre Parteneriatul european pentru solutii alternative la testarea pe animale ( EPAA ).