In Italia : obiectiv privind emisiile zeroCO 2

La sfarsitul anului 2013, fabrica Settimo Torinese din Italia va rula exclusiv pe surse de energie regenerabila. O privire mai atenta la un proiect ambitios, exemplar, realizat in parteneriat cu autoritatile locale.

Linia de productie a sampoanelor din gama Fructis in fabrica din Settimo

Chaîne de fabrication de shampoings de la gamme Fructis à l’usine de Settimo

Linia de productie a sampoanelor din gama Fructis in fabrica din Settimo

Chaîne de fabrication de shampoings de la gamme Fructis à l’usine de Settimo

Pana la sfarsitul anului 2013, fabrica Settimo Torinese, care este una dintre cele mai mari fabrici L'Oréal, va functiona numai cu ajutorul energiilor regenerabile. Proiectul este atat ambitios, cat si si complex; in primul rand avand in vedere ca in Italia politicile energetice se bazeaza pe combustibilii fosili, ceea ce presupune o rata ridicata a emisiilor de CO 2 per kWh (0.50g de CO 2 pe kWh fata de 0.04g in Franta); in al doilea rand, considerand valoarea absoluta mare din consumul de energie al fabricii, din cauza nivelului ridicat pe unitate de productie, ceea ce inseamna o emisie importanta de CO 2 (in 2011, 7.800 de tone emise). Primul pas a fost facut prin conectarea fabricii pana la sistemul de incalzire urbana din Settimo in noiembrie 2011, reducand astfel emisiile de centrale termice cu 22 %.

Un exemplu de buna practica

Un exemplu de buna practica. In 2013, un nou pas va fi facut cu realizarea unei noi statii de alimentare in apropierea fabricii. Aceasta centrala utilizeaza tehnologia inovatoare de concentrare solara combinata cu biomasa si va produce energie, din care peste 80 % va fi vanduta fabricii L'Oréal. Obiectivul fabricii de emisii zero de la sfarsitul anului 2013 inseamna ca acesta va depasi obiectivele stabilite de Grup."Acest proiect a aparut dintr-un parteneriat cu autoritatile publice si o combinatie de tehnologii care, desi sunt inca relativ putin utilizate, ar putea inspira si pe altii", a subliniat Paolo Bonfanti, directorul fabricii.