In São Paulo: cazane "Flex" ce functioneaza cu combustibil bio

In 2012, fabricile L'Oréal São Paulo au implementat o noua tehnologie, care este ferm inovatoare, pentru a reduce emisiile de CO2: cazane "flex" care functioneaza pe alcool de trestie de zahar durabil.

Cazane flex

La chaudière “flex” de l’usine L’Oréal de São Paulo fonctionne à base d’alcool de canne à sucre.

Cazane flex

La chaudière “flex” de l’usine L’Oréal de São Paulo fonctionne à base d’alcool de canne à sucre.

La fel ca masinile omonime din Brazilia , cazanul " Flex " instalat in fabricile L'Oréal São Paulo ruland pana acum pe gaze naturale, poate acum folosi si alcool de trestie de zahar. Gazul, care a reprezentat 38% din energia consumata a fabricii, a generat 80 % din emisiile de CO2. Alcoolul de trestie de zahar reduce, astfel, emisiile de CO2 ale spatiului cu 60 % sau cu mai mult de 1.000 de tone. Aceasta noua tehnologie a fost adaptata la cazanul existent , datorita unui " atomizor ", care converteste alcoolul lichid in vapori pentru a alimenta arzatorul. Descoperit de echipa EHS din São Paulo, este in prezent introdus in instalatia de la Rio si ar putea fi infiintat in alte zone de crestere ale trestiei de zahar, in special in Mexic sau ar putea fi utilizate alte surse regenerabile de producere de etanol cum ar fi coaja de eucalipt.

Aprovizionare durabila

"Spre deosebire de alte tari, productia de trestie de zahar in Brazilia nu concureaza cu culturi alimentare: potentialul de terenuri disponibile, cu exceptia defrisarilor , este inca ridicat", explica Gérald Vincent , EHS Manager pentru America Latina. Mai mult decat atat , L'Oréal Brazilia tocmai a prezentat o amprenta de carbon si un audit social si de siguranta pentru a asigura caracterul durabil al aprovizionarii sale. Furnizorul verificat in statul São Paulo foloseste culesul mecanic, nu arde trestia de zahar, recicleaza deseurile si este auto-suficient in energia produsa din trestia de zahar ( reziduul fibros ). Pe langa acest proiect , filiala braziliana isi creste rezervele de energie electrica " verde " de la mici hidrocentrale cu CO2 - neutru. Obiectivul fiind zero emisii de CO2 pana in 2015

Trestia de zahar din Brazilia ofera o eficienta energetica excelenta si preturi rezonabile. Aceasta este un avantaj imens local.
Gérald Vincent, EHS Manager for Latin America