Angajamentul L'Oréal de a imbunatati accesibilitatea digitala

Pentru a usura utilizarea pentru persoanele cu deficiente, L'Oréal implementeaza caracteristici de accesiblitate cu scopul de a imbunatati navigarea pentru utilizatorii de cititoare de ecran, navigarea cu tastatura si browsere doar cu text. Asadar, toti utilizatorii pot accesa continutul nostru fara nicio dificultate. Acest lucru face parte din politica generala a grupului de sprijinire a diversitatii.


 


Caracteristici disponibile pe www.loreal.ro


Logo-ul principal

Pe fiecare pagina, un singur click pe logo-ul L’Oréal afisat pe banner conduce la pagina de start a www.loreal.ro.

Meniul principal

Meniul principal

Meniul principal din coloana stanga permite accesul la paginile principale ale website-ului www.loreal.ro. Este un meniu drop-down care poate fi controlat de mouse, tastatura sau cu degetele pe un touch screen.

Meniul secundar

Odata accesat meniul principal al website-ului www.loreal.ro, un meniu secundar apare langa continutul principal. Acest meniu secundar listeaza toate sub-rubricile disponibile sub rubrica actuala.

Meniul din subsolul paginii

In josul paginii, meniul de la subsol permite accesul la toate rubricile si sub-rubricile site-ului si pagini aditionale cum ar fi pagina de contact, harta filialelor L’Oréal, alegerea unei alte limbi sau tari, pagina de Notificare Legala, harta site-ului, etc.

Structura site

Pe toate paginile site-ului cu exceptia paginii de start, descrierea structurii este afisata deasupra continutului principal. Aceasta va spune unde sunteti in structura ramnificata a website-ului www.loreal.ro. Indica directia urmata de la pagina de start pentru a ajunge la pagina curenta si furnizeaza linkuri care sa va aduca inapoi la structura ramificata.

Harta site-ului

Pe fiecare pagina a site-ului, harta sa poate fi accesata printr-un link din meniul de la subsolul paginii. Aceasta harta va ofera o prezentare generala a structurii ramificate a website-ului www.loreal.ro si va leaga direct de pagina sau rubrica dorita.

Motorul de cautare

Pe fiecare pagina, un camp de cautare este disponibil in coloana din stanga. Cand realizati o cautare, motorul de cautare a website-ului www.loreal.ro listeaza paginile are corespund cel mai bine cautarilor dumneavoastra.

Newsletter

In locul vizitarii regulate a website-ului www.loreal.ro, daca preferati sa fiti tinut la curent prin email, puteti opta pentru buletinul informativ. Formularul de inregistrare pentru acest newsletter poate fi gasit dand click pe coloana stanga la
“Urmareste L’Oréal”.

Functionalitati oferite de browserul dumneavoastra


Asa cum suporturile au fost realizate direct pe website-ul www.loreal.ro, site-ul a fost realizat in asa in fel incat sa permita browserului dumneavoastra sa-si faca majoritatea functionalitatilor.

Cresterea dimensiunii caracterelor

Pe toate paginile website-ului www.loreal.ro, aveti posibilitatea de a mari dimensiunea caracterelor.
Daca utilizati un calcutator, folositi combinatia de taste Ctrl+ “+” (semnul “plus”) pentru a mari dimensiunea caracterelor. Combinatia tastelor Ctrl+ “-” (semnul “minus”) va permite sa reduceti dimensiunea caracterelor. Repetarea combinatiilor duce la cresterea sau micsorarea caracterelor treptat. De asemenea e de retinut ca utilizarea combinatiei de taste Ctrl+ “0” (“zero”) va duce la dimensiunile initale ale textului.
Pentru utilizatorii de Mac, inlocuiti pur si simplu tasta Ctrl in combinatiile de mai sus prin tasta Cmd pentru a obtine aceleasi rezultate.

Navigarea din taste

Website-ul www.loreal.ro a fost realizat astfel incat sa poate fi folosite tastele de navigare pe toate paginile. In cele mai multe cazuri, tasta Tab este tot ceea ce aveti nevoie pentru a trece prin elementele pe care se poate da click din pagina. Si daca doriti sa lucrati prin secventa puteti utiliza combinatia de taste Shift+Tab.

Imprimare

Utilizatorii de tastatura pot printa orice pagina a site-ului mergand la pagina dorita si tastand Ctrl+P daca sunt la calculator sau Cmd+P daca utilizeaza un Mac.

Salvati la favorite

Utilizatorii de tastatura au in sfarsit posibilitatea de a salva orice pagina la cele preferate. Pot face asta mergand la pagina dorita si apoi apasand Ctrl+D pe tastatura lor daca sunt la calculator sau Cmd+D daca utilizeaza un Mac.

Documente PDF


Website-ul www.loreal.ro ofera documente PDF pentru descarcat.

Pentru a vedea aceste documente aveti nevoie de software-ul Adobe Reader, care poate fi descarcat gratuit de aici: http://get.adobe.com/fr/reader/.

Videoclipuri


Website-ul www.loreal.ro ofera un anumit numar de materiale video. A fost facut un efort special pentru a face ca aceste materiale video sa fie accesibile pentru cat mai multi oameni.

Transcrierea textului

Fiecare material video este insotit de un text transcris detaliat.

Aceasta transcriere ofera acces la continutul materialului video chiar daca nu puteti deschide materialul video.

Transcrierea este disponibila via un link plasat dedesubtul fiecarui material video.

Subtitrari

Fiecare material video este insotit de o subtitrare sincronizata. Aceste subtitrari pot fi activate sau inactivate usor cu un buton plasat direct pe video player.

Subtitrarile permit oamenilor surzi sau cu deficit de auz, sau celor care nu pot auzi sonorul (din cauza zgomotului extern etc.) sa acceseze informatia sonora in acelasi timp cu urmarirea materialului video. In plus, acestea sunt des folosite de persoanele ale caror limba materna nu este franceza, care vor fi foarte multumite sa aibe sunetul si textul pentru o mai buna intelegere.

Conformitatea website-ului www.loreal.ro cu WCAG 2.0 (Web Content Accesibility Guidelines)


De-a lungul etapelor de design, creare si imbunatatire a website-ului www.loreal.ro, detinatorul site-ului a avut grija sa se conformeze cu practicile de buna accesibilitate ale W3C din Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.0).

Inafara de urmatoarele puncte, website-ul www.loreal.ro este conform cu nivelul A de accesibilitate a WCAG 2.0:

Detinatorul www.loreal.ro continua sa imbunatateasca accesibilitatea platformelor lui de comunicare digitala. Cu toate acestea, daca intampinati o problema in timpul navigarii sau accesarii unui anumit continut pe www.loreal.ro, simtiti-va liber sa ne contactati dandu-ne cat mai multe detalii despre situatia dumneavoastra si problema intalnita , pentru a putea gasi o solutie impreuna.

Contactati-ne utilizand formularul online


Pentru a ne contacta online, pur si simplu mergeti la pagina de contact si completati formularul care corespunde cerintelor dumneavoastra.

Pentru a ne contacta utilizand email-ul


Pentru a ne contacta pe email, ne poti scrie direct pe urmatoarea adresa:

ro.contact@loreal.com

 

Pentru a ne contacta telefonic


Pentru a ne contacta telefonic, puteti utiliza urmatorul numar: +4 021 204 0000

Pentru a ne contacta prin posta


Daca preferati sa ne contactati prin posta, ne puteti scrie la urmatoarea adresa:

L’Oréal Romania

Calea Floreasca nr. 169A, Cladirea A, Etaj 6

014458, Sector 1, Bucuresti, Romania