Expert in tipuri de piele si par in intreaga lume

Pentru a lua in considerare marea varietate de piele si par din lume, echipele de cercetare L'Oréal au investit in numeroase studii si au dezvoltat, peste decenii, instrumentele de analiza personalizate.

Origine etnica, varsta, obiceiurile alimentare, mediul geografic si cultural: numerosi factori influenteaza caracteristicile pielii si ale parului. Densitatea, rata de crestere si ondulatia parului, precum si diametrul firelor de par individuale difera in Asia, Europa si Africa. Intelegerea acestei diversitati extraordinare reprezinta o adevarata provocare pentru echipele L'Oréal Research and Innovation. Pentru a le utiliza mai eficient, au facut numeroase studii si s-au concentrat pe dezvoltarea instrumentelor de masurare corecta si obiectiva.

O noua geografie a culorii pielii


Graficul de culori indica 66 de nuante de ten

Graficul de culori indica 66 de nuante de ten

Cunoasterea mai multor informatii despre diferite tipuri de piele si obtinerea unei intelegeri mai profunde a mecanismelor biologice care se intampla la locul de munca, ne permite sa contracaram daunele produse de imbatranire si soare, dar, de asemenea, sa oferim produse de machiaj, care sunt adaptate la nevoile individuale. Unul dintre studiile efectuate se concentreaza pe culoarea reala si culoarea perceputa a pielii. Cercetatorii L'Oréal au evaluat culoarea pielii femeilor din fiecare parte a lumii, impreuna cu interviurile care le permit femeilor sa isi potriveasca tonul pielii la o diagrama de culori cu 66 de nuante, si o abordare instrumentala cu ajutorul "cromosferei®", un instrument patentat de L'Oréal de masurare a culorii. In acest fel, au putut sa stabileasca o geografie veritabila de culori de piele din intreaga lume. Pe baza elementelor obiective, aceasta cartografiere face posibila adaptarea produselor cosmetice la asteptarile diferitilor consumatori, de exemplu, in diferite nuante de fon de ten disponibile, sau in evaluarea eficientei produselor de ingrijire a pielii care tintesc stralucirea sau un ton de piele inegal.

O abordare precisa a diversitatii tipurilor de par


Echipele de cercetare si inovare au dezvoltat, de asemenea, instrumente specifice pentru a analiza complexitatea tipurilor de par din lume. Ei au mers dincolo de clasificarea traditionala a celor trei tipuri de par (Africa, Asia si Europa), prin dezvoltarea unei abordari stiintifice bazate pe masuratorile fizice ale ondulatiei: diametrul curburii, indicele de ondulatie, numarul de valuri si de ramificatii. Studiul a fost efectuat pe mai mult de 7.500 de capete cu par din 23 de tari. Rezultatul este o clasificare detaliata a tipurilor de par din lume in 8 categorii, corespunzand unei scari de ondulatie, de la drepte (1), la cele mai ondulate (8), independent de orice trimitere la origini etnice. Acest studiu, publicat intr-o revista stiintifica, ia in considerare efectele familiilor multirasiale si migratiilor demografice. Intr-o tara ca Brazilia, cu o populatie care este multirasiala, vom gasi nu mai putin de sase tipuri diferite de par ondulat. Un alt exemplu este un instrument dezvoltat in colaborare cu Dassault Systèmes, un model 3D al tipurilor de par din lume care face posibila vizualizarea perfecta a diferitelor parti ale unui fir de par, pentru a intelege mecanismele biologice si pentru a stabili o legatura intre forma radacinii firului de par si ondulatie (o radacina in forma un club de golf produce un fir de par cret).


Un centru global pentru CERCETAREA PARULUI

In 2012, L'Oréal a inaugurat un centru de cercetare la nivel mondial in Paris-Saint-Ouen, care este complet dedicat cercetarii parului, centrul unei retele de sase poli regionali din intreaga lume. Acest centru reuneste toate competentele diviziei de Cercetare si Inovare L'Oréal, pentru a sprijini cele trei linii de afaceri legate de par: culoare, ingrijirea parului - sampon si crema de clatire - si forma, inclusiv styling, permanent, nivelare sau indreptare