Cercetatorii investigheaza pigmentarea

Privind pielea ca pe un tesut biologic, cercetatorii L'Oréal au fost capabili sa avanseze intelegerea tulburarilor de pigmentare.

Diversitatea nuantelor de piele
Diversitatea nuantelor de piele

Fibroblaste, modulatori de pigmentare


Timp de zeci de ani, cercetatorii L'Oréal s-au interesat de procesele biologice complexe care controleaza pigmentarea pielii. Astazi, ei au reusit sa stapaneasca imbatranirea functiei de pigmentare. Intuitia lor: melanogeneza (producerea de melanina, un pigment care este responsabil pentru piele si culoarea parului), nu ar trebui sa fie singura tinta pentru tratarea tulburarilor de pigmentare. Anumite componente ale dermei, fibroblastele, in special, ar putea juca, de asemenea, un rol in reglementarea pigmentarii. O ipoteza indrazneata, confirmata prin teste efectuate pe modele de piele reconstruita si pigmentata. L'Oréal

Rezultate eficiente, concrete


Demonstrarea rolului major jucat de fibroblastele in modul in care lucreaza pigmentarea a revolutionat strategiile de iluminare a pielii, prin adaugarea componentei dermice la cea a epidermei, care a fost anterior singurul lucru cercetat. Acest lucru a dus la dezvoltarea, pentru toate marcile grupului, a unui cvartet de ingrediente active care actioneaza asupra epidermei, melanomului, stresului oxidativ si dermei. Aceste ingrediente active se regasesc acum in cele mai multe dintre produsele de ingrijire de zi cu zi, implicand, in special, corectarea petelor intunecate.