Dezvaluirea celulelor stem

Pionieri in industria cosmetica de cercetare a celulelor stem din piele si par, echipele L'Oréal Research and Innovation atrag perspective pentru noi strategii anti-imbatranire din cunoasterea celulelor stem.

Culturi de celule stem
Culturi de celule stem
Cultivat in vitro, un singur keratinocit stem din epiderma poate produce mai mult de 100 miliarde de keratinocite, sau echivalentul suprafetei pielii a 1.000 de adulti!

Un rezervor de inovatie

Pielea noastra este rezervorul a mai multor tipuri de celule stem adulte, care sunt responsabile pentru reinnoirea epidermei, dermei, parului si unghiilor, sau pentru asigurarea chiar si a formarii tesutului cicatricial si a repararii pielii in caz de agresiune. Rare, dar saturate cu un potential impresionant de proliferare, aceste celule sunt, desigur, de interes capital pentru produsele cosmetice. Cercetatorii L'Oréal au fost interesati de ele pentru o lunga perioada de timp si au improvizat mai multe colaborari in acest domeniu cu echipe stiintifice internationale. Ambitia lor? Pentru a dezvolta noi strategii pentru a preveni si trata imbatranirea pielii mai eficient si, in viitor, pentru a avansa noi aplicatii in domeniul frumusetii.

Protejeaza pentru a regenera


Stem Cells

Echipele L'Oréal au deja un avantaj in progresele decisive pe care le-au facut. Pentru a lupta impotriva imbatranirii pielii, lucreaza pentru conservarea mediului de celule stem pentru a imbunatati potentialul lor de regenerare, care se diminueaza cu inaintarea in varsta. Ca urmare, cercetatorii au reusit sa identifice moleculele active a caror eficacitate asupra potentialului de regenerare a keratinocitelor a fost dovedita in vitro pe modele de piele reconstruite. Primul produs care a beneficiat de aceste progrese a fost Absolue Precious Cells de la Lancôme, lansat in septembrie 2009. O alta cale de cercetare, dedicata de aceasta data parului: intelegerea mecanismelor de albire si pierderea parului. Pentru a combate aceste probleme, cercetatorii exploreaza in special calea de protectie a melanocitelor stem si keratinocitelor care tind sa dispara progresiv odata cu varsta.