Stiinta geneticii in serviciul frumusetii

Bazandu-se pe noile instrumente care combina biologia moleculara, tehnologia informatica si robotica, L'Oréal a obtinut noi cunostinte despre mecanismele de imbatranire a pielii.

Laboratorul L'Oréal Skin Biology

L'Oréal Skin Biology Laboratory

Laboratorul L'Oréal Skin Biology

L'Oréal Skin Biology Laboratory

Revolutia genomica


De peste 10 ani, L'Oréal a depus eforturile in studiul modului in care genele sunt exprimate la nivelul pielii si al parului, prin achizitionarea unor instrumente denumite "OMICS". Aceste tehnici, care combina biologia moleculara, tehnologia informatica si robotica, a facut posibila in anul 2001 decodarea genomului uman (toate informatiile din codul genetic). Cercetatorii L'Oréal au aplicat aceste tehnici pe imbatranirea pielii si a parului, prin stabilirea unor cataloage veritabile de semnaturi celulare, care sunt caracteristice celulelor, conditiilor lor si raspunsurilor acestora la diferite tipuri de stres.

Fiecare piele are propria semnatura moleculara


In colaborare cu Spitalul Sf. Louis din Paris si Chul din Laval, Quebec, cercetatorii L'Oréal au facut o serie de descoperiri interesante legate de expresia genetica a diferitelor celule ale pielii. Au fost in masura sa demonstreze ca exista semnaturi moleculare (proteine ​​care sunt caracteristice pielii tinere si pielii imbatranite) si au ales ingrediente active capabile sa ofere pielii imbatranite semnatura cu continut de proteine ​​din pielea mai tanara. O alta observatie: in cazurile de agresiune mecanica, activitatea genelor din pielea tanara si din pielea imbatranita este similara, dar in timp ce pielea tanara are nevoie de 5 ore pentru a se "repara", pielea imbatranita are nevoie de 30 ore pentru a face acest lucru! Astfel, imbatranirea este in special un rezultat al agresiunilor acumulate care nu au fost reparate in mod corespunzator. Acest lucru a dus la doua inovatii: serul Génifique de la Lancôme, lansat in anul 2009, urmat de Codul Jeunesse de la L'Oréal Paris, din 2010.


Beautyomics