Principalele ingrediente active dezvoltate de Divizia de Cercetare L’Oréal

Pentru a crea noi ingrediente active foarte eficiente, unul dintre punctele forte ale strategiei lor de inovare, cercetatorii L'Oréal folosesc chimia sintetica si biotehnologii.

Unul dintre punctele forte ale Diviziei de Cercetare L'Oréal consta in capacitatea echipelor de a crea noi ingrediente active foarte eficiente in serviciul de infrumusetare. Protejate timp de mai multe decenii printr-o politica dinamica de brevete, aceste ingrediente active, detinute de grup, constituie un bun pretios si joaca un rol esential in strategia de inovare. Ele sunt derivate din doua linii principale de abordare. Prima abordare: chimie sintetica chimie sintetica blanda, ecologic, platforma istorica pentru expertiza grupului. A doua abordare: biotehnologii, in care L'Oréal a ales sa investeasca inca din 1980 si care sa se poata concentra asupra originilor marine, bacteriene sau botanice.

Celule diferentiate de trandafir - 2012


Celule nediferentiate

Celule nediferentiate

Biotehnologiile botanice reprezinta o sursa extraordinara de inovare pentru frumusete, ca o sursa de ingrediente active originale. Una dintre caracteristicile remarcabile ale plantelor este capacitatea lor de a se regenera dupa diverse tipuri de agresiuni, de exemplu curatatea trandafirilor toamna. Aceasta capacitate este legata de existenta celulelor stem din frunze, radacini si boboci. Din 1995, L'Oréal a avut o unitate de biotehnologie in Tours bazata pe culturi de celule din plante. Din culturi de celule stem dintr-o specie unica de trandafiri Delbard, echipele de la L'Oréal au reusit sa obtina un extract care actioneaza asupra regenerarii pielii: testele arata o crestere a grosimii epidermului, o secretie de factori de crestere si o regenerare a tesuturilor.

Stemoxidina - 2012


CorpTopic_RI_Discoveries_Actif-10.jpg

Stemoxydine®

Multe femei si barbati au impresia ca au "par mai putin", o impresie care este mai putin rezultatul pierderii adevarate a parului decat al reducerii densitatii parului. Vinovatii? Celulele stem si foliculii de par pe care L'Oréal i-a descoperit in 2001 si care nu isi mai indeplinesc rolul lor natural de regenerare. Pentru a promova acest proces, cercetatorii L'Oréal au dezvoltat stemoxidina, un ingredient activ care imita mediul optim al celulelor stem din foliculii de par, revitalizand parul care devine inactiv. Formulat intr-un tratament de par, Neogenic de la Vichy, acest ingredient activ si-a dovedit clinic capacitatea de a creste densitatea parului (numar si diametru) in 3 luni.

LR 2412® − 2011


LR 2412®

LR 2412®

Inspirata de procesul de regenerare a tesutului cu cicatrice al plantelor, LR 2412® este una dintre cele mai recente evolutii ale Diviziei de Cercetare L'Oréal. Misiunea acestui acid jasmonic derivat? Are scopul de a preveni si repara bolile pielii legate de varsta. Beneficiile sale? Biodistributie exceptionala, care ii permite sa se infiltreze in toate nivelurile de piele. Pe masura ce difuzeaza, declanseaza continuu o serie de reactii care ii confera proprietati remarcabile: puteri regenerative care actioneaza asupra epidermei, capacitatea sa de a consolida structura pielii si de a imbunatati elasticitatea. Actiunea sa corecteaza intreaga gama de semne de imbatranire: microrelief neregulat, linii fine, flexibilitate redusa, uscaciune. Prezentata pentru prima data in 2011, la Congresul Mondial de Dermatologie WCD din Seul, a fost integrata in acelasi an, in tratamentul pentru piele Visionnaire de la Lancôme.


LR 2412

Probiotic ST 11 − 2010


Probiotic ST 11

Probiotic ST 11

Actionand impotriva matretii, dar din interior: Aceasta este provocarea pe care cercetatorii de la L'Oréal si Nestlé au depasit-o cu succes. Au reusit sa izoleze un probiotic, Lactobacillius paracasei ST11, care este capabil sa reduca in mod semnificativ matreata si simptomele conexe (mancarime, eruptie ...), prin stimularea functiei scalpului actionand ca o bariera. ST 11 este acum oferit de marca Innéov, sub forma unui supliment alimentar in scopuri cosmetice, sub denumirea de Santé capillaire DS™. Eficacitatea sa a fost demonstrata intr-un studiu clinic efectuat pe o perioada de 90 de zile.

Intra-Cylane® − 2010


Intra-Cylane®

Intra-Cylane®

Intra-Cylane® are toate calitatile unei molecule de exceptie. Aceasta este capabila sa penetreze miezul fiecarui fir de par pentru a crea o retea moleculara flexibila si rezistenta, care completeaza si intareste fibra. Pentru a o crea, cercetatorii s-au inspirat dintr-un proces chimic numit sol-gel. Utilizata in special in industria sticlei, aceasta se compune din modificarea anumitor materiale pentru a le transforma din starea unei solutii apoase intr-o stare solida a gelului. In prezent, gasim Intra-Cylane® in Volumorphose de la Kerastase sau serul de umplere Fiberceutic de la L'Oréal Professional.

Pro-Xylane® − 2006


Pro-Xylane®

© L'Oréal Research

Pentru a remodela arhitectura tesutului pielii, care este modificata de imbatranire, cercetatorii si-au concentrat toate eforturile pentru a gasi molecule capabile sa stimuleze sinteza de mucopolizaharide (MPSs), un obiectiv prioritar in linia de produse anti-imbatranire. Rezultatul a fost Proxylane®, obtinut din xiloza prezenta in lemnul de fag, un copac foarte frecvent in Europa de Vest. Se declanseaza si stimuleaza sinteza de mucopolizaharide in derma si epiderma, cu rezultate dovedite pentru elasticitatea si tonicitatea pielii (Absolue ßx de la Lancôme si Novadiol de la Vichy).

De-a lungul anilor, Advanced Research a continuat sa acumuleze dovezi ale eficacitatii biologice a acestui ingredient activ. Proxylane a fost formulata in Substiane de La Roche-Posay si Age Interruptor de la Skinceuticals, iar in 2012, in L'Oréal Paris Revitalift Laser X3, cu pretentii foarte diferite de obtinere a rezultatelor (pe pielea foarte matura, cu rezultate echivalente tratamentelor cu laser anti-imbatranire ).


Pro-Xylane®

Plancton termal – 1994


Thermal Plankton

Thermal Plankton

Cand L'Oréal a cumparat Biotherm in 1970, cercetatorii au descoperit si izolat un ingredient in apa de izvor naturala care are beneficii unice pentru piele: plancton termal, un micro-organism, care a fost prezent in apa de izvor timp de trei miliarde de ani. In timp ce cele mai multe ingrediente active folosite in produsele cosmetice actioneaza pe o singura tinta, extractul de plancton actioneaza ca un veritabil "colaborator celular", interactionand cu principalele familii de celule: keratinocite, Celule Langerhans, fibroblaste. Acesta este unul dintre singurele ingrediente active care poseda un astfel de spectru larg de proprietati biologice: detoxifica pielea, actioneaza in calitatea sa si tonicitatea si incetineste procesul de imbatranire. Cercetatorii L'Oréal au fost capabili sa dezvolte acest unic "beneficiu pentru piele".

Ceramide R® – 1995


Céramide R®

Céramide R®

A fost nevoie de zece ani de lucrari stiintifice pentru a descoperi Ceramide R ®. Ceramides In a way, aceasta familie de lipide indeplineste rolul de "ciment celular" intre dimensiunile parului. Cercetatorii au decis sa creeze un raspuns cu scopuri multiple, pentru a consolida fibra capilara si a proteja si netezi firul de par. Astazi, exista mai multe aplicatii ale acestei molecule in ingrijirea parului, dar, de asemenea, in machiajul pentru gene, unghii si ingrijirea pielii. Avand prima aparitie in 1995 intr-un sampon Elsève de la L'Oréal Paris, este, de asemenea, gasit in Nutriforce de la Lancôme, un tratament pentru pielea uscata care promoveaza restructurarea si coeziunea stratului cheratinos al pielii.

Ionene G® − 1978


Ionene G®

Ionene G®

In anii 1970, in timp ce cauta ingredientul ideal pentru evitarea deteriorarii parului prin permanent si vopsit, echipele L'Oréal au sintetizat zeci de polimeri, aceste macro-molecule care se misca in cerc in mod repetat, in acelasi model. Dintre cei 200 de candidati, Ionene G a fost ales pentru calitatile sale exceptionale. Aplicat pe parul deteriorat, repara si netezeste firul parului. De la inceputul anilor 1980, si-a facut aparitia in produsele de culoare Crescendo si Majirel si in produsele de permanent Dulcia.

Mexoryl® − 1993


Mexoryl®

Mexoryl®

Protectia solara a fost intotdeauna o linie strategica in Divizia de Cercetare L'Oréal. O inovatie veritabila descoperita in anii 1980, Mexoryl SX ofera protectie optima impotriva razelor UVA pentru care efectele nocive au fost descoperite. Fotostabila, se integreaza in compozitia apoasa a produselor de portectie solara si ii permite L'Oréal sa creeze sisteme foarte eficiente de filtrare. Cativa ani mai tarziu, s-a brevetat un al doilea filtru, Mexoryl XL. Complementar la Mexoryl SX, acesta ofera o protectie echilibrata impotriva radiatiilor UVA si UVB si se integreaza in compozitia uleioasa a produselor de protectie solara. In prezent, formulate in combinatie, aceste doua filtre Mexoryl fac posibila lansarea unei linii de produse de protectie solara pe piata care ofera cea mai larga si mai echilibrata protectie impotriva radiatiilor UVA si UVB.