Succesele formularii

Echipele Diviziei de Cercetare si Inovare L'Oréal ofera inovatii remarcabile in formulare, una dintre zonele istorice ale expertizei grupului.

Formularea este o etapa esentiala care determina atat eficacitatea ingredientului activ cat si performantele percepute de consumator. Aceasta este una dintre zonele istorice ale expertizei L'Oréal Research and Innovation, careia nu ii este niciodata frica sa sparga codurile stabilite pentru a oferi inovatii, cum ar fi sistemul de livrare de ulei utilizat pentru decolorarea parului. Aceasta emulsie de "ulei in apa" a fost un pas spre o colorare mai placuta a parului fara miros prin eliminarea amoniacului. Un alt exemplu: colorarea buzelor inspirata de un transfer de tehnologie lansat de Yves Saint Laurent, care atinge un echilibru considerat imposibil intre culoare, rezistenta, stralucire si confort. Aceste descoperiri majore au dat nastere unor platforme tehnologice veritabile si au avut apoi un rol in diferite categorii de produse


The Science of Shampoo


The Science of Mascara

Niosomes − 1986


Niosomes

Niosomes

Descoperirea principiilor active capabile sa rezolve problemele majore ale pielii si parului este un prim pas. Dar munca esentiala ramane de facut: pentru a furniza aceste ingrediente active intr-o cantitate suficienta pentru celulele pielii. Pentru o lunga perioada de timp, industria cosmetica le-a dizolvat in una din fazele emulsiei (faza apoasa sau uleioasa), dar, uneori, in schimbul unei deteriorari a unor ingrediente active. In anii 1970, cercetatorii L'Oréal au facut un progres decisiv: ei au dezvoltat lipozomi sintetici, denumiti niosomes. Aceste nanocapsule cu o structura care este analoga cu cele gasite in peretii celulelor si lipirea intercelulara a stratului cheratinos al pielii s-au dovedit a fi un vector ideal pentru transportul ingredientelor active precum retinolul sau vitamina E (radicali anti-liberi). Ele au fost introduse pentru prima data in crema de tratare Niosôme de la Lancôme in anul 1986.

Serums − 2007


Componentele unui ser

The components of a serum

Inspirate de Asia si extrem de concentrate in ingrediente active, serurile, lansate in anul 2007 de catre L'Oréal, au introdus o adevarata revolutie medicala si o noua categorie de produse de ingrijire a pielii in lumea produselor cosmetice. Folosite inital in tratamente intensive pe parcursul mai multor saptamani, ele pot fi acum aplicate in fiecare zi, fie de sine statatoare, fie ca un sprijin pentru ingrijirea fetei de zi cu zi. Procesul biologic pe care acestea il declanseaza este similar cu cel al unei creme. Dar in comparatie cu o crema clasica, acestea ofera o experienta senzoriala remarcabila si o mai mare eficacitate. Utilizate in sinergie cu o crema, ele sunt chiar mai eficiente: prin "pregatirea terenului", asa cum multiplica eficacitatea cremei.

Sistemul de livrare de ulei − 2009


Uleiul

Cum se pot elimina aspectele neplacute ale decolorarii parului, precum mirosul de amoniac? Colorare parului poate fi realizata altfel? Pentru a da femeilor un nou sentiment de confort si respect optim pentru par, cercetatorii L'Oréal au revizuit stiinta emulsiilor. Au reusit sa dezvolte un proces denumit Sistemul de livrare de ulei (ODS), care, prin modificarea relatiei dintre faza uleioasa si faza apoasa, face posibila inlocuirea amoniacului cu un agent alcalin inodor mai bland, fara a-si pierde calitatile normale de colorare, si sporind-le de fapt. Inoa de la L'Oréal Professional este prima colorare a parului care a beneficiat de acest driver tehnologic in 2009. Multumita succeselor formularii, aceasta tehnologie a fost introdusa in anul 2012, sub numele de OLIA de la Garnier.