Tehnologie avansata in inima inovatiei

Prin punerea inovatiei tehnologice in serviciul echipelor de cercetare, L'Oréal le ofera mijloace puternice pentru a-si exprima creativitatea si a obtine cunostinte despre piele si par mai multe si mai repede.

A se vedea in interiorul pielii datorita "biopsiei virtuale"


Observand pielea printr-un miscroscop biofotonic

Observand pielea printr-un miscroscop biofotonic

Pentru o lunga perioada de timp, s-a crezut ca pentru a privi in ​​interiorul corpului uman, este necesara taierea tesutului. Dar progresul in domeniul imagisticii medicale a facut posibila dezvoltarea tehnicilor non-invazive. Microscopia Biphotonic este una din ele.

Multumita acestui instrument analitic, cercetatorii L'Oréal au adunat informatii in timp real si imagini tridimensionale din interiorul pielii, cu privire la grosimea acesteia, varietatea structurilor sale si componenta acesteia la nivel micronic. Un mijloc de evaluare a eficientei ingredientelor active si formulelor din epiderma pana la derma superioara.

In colaborare cu echipele universitare de la Scoala Politehnica (LOB), cercetatorii L'Oréal si-au adaptat cu succes studiile efectuate pe piele. Ele au reusit intr-un sens sa faca lumina in interiorul pielii. Pot numara acum straturile de celule, cuantifica si urmari evolutia colagenului si elastinei, implicate direct in modificari legate de varsta pielii sau urmate de aplicarea produselor.

Senzorul SkinChip®, un instrument de masurare extrem de eficient


Pentru a masura nivelul de hidratare a pielii, L'Oréal foloseste un instrument foarte eficient, SkinChip ® senzor: Acesta este capabil sa capteze imagini detaliate ale pielii in mai putin de o zecime de secunda si sa redea microrelieful acesteia intr-o imagine de inalta rezolutie. Evaluarea nivelului de hidratare face posibila si proiectarea unor produse noi care sunt mai bine adaptate la efectele imbatranirii asupra pielii.

Astazi, L'Oréal isi rezerva utilizarea SkinChip ® in aplicatii cosmetice si ar putea sa o extinda in dermatologie.

Roboti muncind alaturi de cercetatori


Timpul dedicat creativitatii este un factor esential in activitatea echipei de cercetare. Prin introducerea metodei HTS (High Throughput Screening) in centrele sale de cercetare, L'Oréal permite chimistilor si biologilor sa economiseasca timp si sa dea frau liber creativitatii lor, prin eliberarea lor de la sarcinile de rutina. Aceasta metoda de vizare a transferului mare de molecule se bazeaza pe automatizarea (datorita robotilor analitici) testelor biologice si chimice, precum si pe o miniaturizare a cantitatilor de produse testate. Aceasta face posibila analizarea rapida a comportamentului a zeci de mii de molecule in fiecare an si identificarea celor mai active.

Parul a fost animat in 3D


Un cap acoperit de par are de la 120.000 la 150.000 fire de par individuale care pot fi drepte, ondulate, crete sau netede, cu lungime scurta sau medie. Miscarea lor este atat de complexa incat nu a fost modelata cu succes inainte. Cu toate acestea, produsele cosmetice nu reprezinta singura industrie de interes in modelarea parului: piata de animatii si jocuri video 3D este, de asemenea, in cautarea unei reprezentari mai realiste a miscarii parului de pe capetele eroilor sai... Anticipand cum se va comporta parul atunci cand este ud, taiat, sau atunci cand a crescut este o adevarata provocare. Din anul 2000, dupa aparitia primul model matematic al unui singur fir de par, etapa urmatoare a fost de a modela un fir si in cele din urma un cap plin de par, in parteneriat cu un laborator INRI (Institutul Francez de Cercetare specializat in stiinte de calcul) din Grenoble, specializat in reprezentarea scenelor complexe. Succesul a fost realizat in 2006, cu dezvoltarea unui model dinamic si configurabil al unui cap cu par. Aceasta premiera mondiala a deschis noi domenii de experienta pentru echipele L'Oréal si le-a dat idei pentru proiectarea evaluarii instrumentale.


Virtually Yours