Prezicerea inofensivitatii si eficacitatii produselor

Datorita testarii predictive, cercetatorii L'Oréal pot stabili in mod stiintific, in avans, ca noile produse si ingredientele lor sunt inofensive si eficiente.

Cercetatori in Centrul de Evaluare Predictiva Gerland

Cercetatori in Centrul de Evaluare Predictiva Gerland

Cercetatori in Centrul de Evaluare Predictiva Gerland

Cercetatori in Centrul de Evaluare Predictiva Gerland

Centrul nostru de evaluare predictiva din Gerland este precursorul unei noi viziuni de frumusete etica si activa
Laurent Attal Executive Vice President, Research and Innovation

In lumea cosmeticelor, evaluarea face posibila asigurarea sigurantei si a eficacitatii produselor si a ingredientelor acestora. O zona in care L'Oréal este un pionier, in special datorita expertizei sale in reconstructia pielii umane de peste 30 de ani. Cu modele de piele restructurata, prin reproducerea structurii si prin imitarea optima a conditiilor de aplicare a produselor, este posibil sa se "prezica" anumite reactii fiziologice umane. Un instrument fabulos pe care o mie de formule si sute de ingrediente sunt testate in fiecare an, si care a facut posibila oprirea testarii produselor finite pe animale din anul 1989 (14 ani inainte de a devenit o obligatie legala). Astazi, noul centru din Gerland, langa Lyon, Franta, dedicat evaluarii predictive, produce 130.000 de unitati de tesut reconstruit in fiecare an.

O noua era pentru stiinta de evaluare


Ethical Beauty

Aceste modele reconstruite ale pielii si ale altor tesuturi, precum corneea, sunt acum industrializate si integrate intr-o abordare globala de predictie care utilizeaza o serie de instrumente si tehnici sofisticate: modelarea moleculelor, sisteme experte si instrumente statistice, metode imagistice, platforme robotizate... Datorita acestor noi teste si a cunostintelor pe care L'Oréal le-a acumulat timp de peste un secol, a devenit posibila prevederea sigurantei si eficacitatii unui ingredient - si a produsului care il contine - inainte chiar de a fi sintetizat! Centrul de evaluare predictiva din Gerland se afla in centrul unei retele internationale care se extinde din Franta in Asia, (Pudong), unde primele modele de piele pentru populatia de origine asiatica au fost reconstruite in 2010.

Povestea fabuloasa a pielii reconstruite

La inceputul anilor 1980, in laboratoarele L'Oréal din apropierea Parisului, un tanar biolog a reconstruit cu succes o epiderma umana. De atunci, modelele de piele reconstruita au devenit treptat caracteristici mai complexe si prezente, care sunt din ce in ce mai aproape de pielea umana in starea sa naturala. Ele ne permit sa evaluam, inainte de dezvoltarea produselor, siguranta si eficacitatea ingredientelor lor componente. Ele servesc, de asemenea, la selectarea unor noi ingrediente active pentru a lupta impotriva imbatranirii pielii, pigmentarii si daunelor produse de soare, de exemplu. Continua sa ofere raspunsuri la multe intrebari puse de cercetatori cu privire la misterele pielii. Astazi, L'Oréal are o duzina de modele de piele si alte modele de tesut (cornee, gingie si mucoasa pulmonara).