Un angajament etic reciproc

L’Oréal mentine o stransa legatura cu furnizorii sai pe care ii considera adevarati parteneri in implementarea inovatiei.

Logo-ul L’Oréal Ethics
Logo-ul L’Oréal Ethics

Un Cod de Etica International

Pentru cei 600 de cumparatori profesionisti si cei 10.000 de parteneri L’Oréal implicati in deciziile de cumparare, Divizia de Etica si Achizitie a alcatuit un ghid cu titlul "Achizitiile noastre zilnice". Acest document defineste principiile incorporate in Codul Eticii al grupului.In cele patru capitole, "Achizitia este o munca de echipa", "Achizitia cu integritate", "Achizitia cu respect", " Muncind cu furnizorii care adera la standardele eticii L’Oréal", documentul face referire la toate aspectele relatiilor furnizorilor dand raspunsuri la intrebarile pratice. Ca unic document pentru intregul grup, acesta este accesibil tuturor angajatilor si a fost tradus in 14 limbi.L’Oréal, un semnatar al Documentului Relatiilor Inter-Companii

In Franta, sub indrumarea Ministrului Economiei, L’Oréal a semnat " cele zece garantii pentru un document de achizitii responsabil". Acest document cuprinde bunavointa semnatarilor de a adera la un numar de practici bune in achizitii, in special cu privire la companiile mici si medii. Ghidul "Achizitiile noastre zilnice" este una din masurile care asigura implementarea.


Optis este o platforma globala pentru propuneri

Optis este o platforma pe internet care simplifica si structureaza schimbul de date conectat la propunerile dintre L'Oréal si furnizorii sai. Utilizand acest instrument, L'Oréal garanteaza implementarea celor mai bune practici de achizitii si aderarea la ghidul etic si principiile de egalitatea in relatiile cu furnizorii din toata lumea. Aceasta platforma este utilizata curent de cateva divizii de achizitii si va fi in curand extinsa la toate activitatile.