Comisia de directori

Echilibrata in compunere si imbogatita de diversitatea directorilor, Comisia de Directori determina orientarea activitatilor companiei si monitorizeaza implemenatarea lor.

Bordul Director
Bordul Director
Bordul Director
Bordul Director

Misiunea Comisiei de Directori este sa asigure controlul managementului economic si financiar al grupului, sa valideze directiile strategice propuse comisiei de managementul senior si sa asigure implementarea acestora. Se lucreaza intr-un spirit cooperant, cu suportul activ al celor patru comitete: Comitetul de Dezvoltare Strategica si Durabila, Comitetul de Audit, Resursele Umane si Comitetul de Remuneratie si Comitetul de Guvernare si Numire. In deliberarea Comisiei, strategia este examinata regulat in profunzime prin dezvoltarea brandurilor, tarile si pietele in care grupul este activ, dar si angajamentele facute in ceea ce priveste dezvoltarea durabila. Comisia este de asemenea foarte interesata de marile evolutii in Cercetare si Inovare. Misiunile sunt in pas cu provocarile de maine.

Cu o bogata si diversificata experienta a directorilor sai, Comisia de Directori este foarte implicata in a conduce L’Oréal in spiritul universalizarii si frumusetii accesibile pentru fiecare. Isi asuma cu totul rolul de a valida directiile strategice, in timp ce deschide noi cai de progres in ceea ce priveste guvernarea.
Jean-Paul Agon Presedinte si CEO al L’Oréal

Compunerea Comisiei de Directori: diversitatea talentului si experienta


Comisia de Directori este alcatuita din 14 membri. Structura sa este echilibrata, in special cu trei directori care sunt membri ai familiei Bettencourt, trei directori de la Nestlé S.A, dar si de un actionar de referinta si sase directori independenti. Fiecare director aduce o perspectiva si expertiza unica obtinuta de-a lungul carierei, de cele mai multe ori internationala. Aceasta combinatie de talente si experiente favorizeaza schimburi dinamice si constructive pe care managementul senior si comitetul executiv se pot baza pentru a acompania implementarea strategiei grupului.

Jean-Paul Agon (1)

Varsta: 58. Presedinte si CEO al L'Oréal, membru al Comitetului din 2006, mandatul reinnoit in 2018. Membru al Comitetului la Air Liquide.

Françoise Bettencourt Meyers (2)

Varsta: 61. Fiica doamnei Liliane Bettencourt și nepoata fondatorului L'Oréal, Eugène Schuller. Membru al Comitetului L'Oréal din 1997, mandatul reinnoit in 2013. Presedinta a companiei mostenita din familie, Téthys. Presedinta a Fundatiei Bettencourt Schueller.

Paul Bulcke (2)(4)

Varsta: 70. De naționalitate belgiană și elvețiană. Membru al Comitetului L'Oréal din 2017 și Vice-Presedinte al Comitetului de Directori. Presedintele Comitetului de Directori al Nestlé din aprilie 2017. Membru al Comitetului Roche Holding (Elveția).

Jean-Pierre Meyers (2)(5)(6)

Varsta: 66. Membru al Comitetului L'Oréal din1987, mandatul reinnoit in 2016, Vice-Presedinte al Comitetului de Directori. Vice-Presedinte al Comitetului Supervizor si CEO al companiei mostenite in familie,Téthys.

Ana Sofia Amaral (6)

Varsta: 49. Portugheza. Membru al Comitetului L'Oréal din 2014, mandatul reinnoit in 2018. Director Scientific si Technical Affairs pentru L’Oréal Portugalia.

Sophie Bellon (3)(4)(8)

Varsta: 53. Membru al Comitetului L'Oréal din 2015. Se ocupa de Cercetare, Dezvoltare si Strategie Inovativa la Sodexo, si este Presedinte al Comitetului sau de Directori.

Patrice Caine (4)

Membru al Comitetului L'Oréal din 2018. Presedinte si CEO al Grupului Thales.

Fabienne Dulac (8)

Membru al Comitetului L'Oréal din aprilie 2019. Deputy CEO al Orange Group și CEO al Orange Franțal.

Bélen Garijo (6)

Varsta: 54. Origine spaniola. Membru al Comitetului L'Oréal din 2014, mandat reinnoit in 2018 Presedinte si CEO al Merck Healthcare, subsidiara farmaceutica a grupului german Merck. Membru al Comitetului BBVA (Spania).

Béatrice Guillaume-Grabisch (8)

Membru al Comitetului L'Oréal din 2016. General Manager al Nestlé Germania.

Bernard Kasriel (2)

Varsta: 68. Membru al Comitetului L'Oréal din 2004, mandatul reinnoit in 2012. Fost CEO al Lafarge. Membru al Comitetului Nucor (Statele Unite).

George Liarokapis (8)

Varsta: 52. Francez si Grec. Membru al Comitetului L'Oréal din 2014, mandatul reinnoit in 2018. Coordonator Sustenabilitate pentru L’Oréal in Europa de Vest.

Jean-Victor Meyers (8)

Varsta: 28. Fiu al doamnei Francoise Bettencourt Meyers și al lui M. Jean-Pierre Meyers. Membru al Comitetului L'Oréal din 2012, mandatul reinnoit in 2016.. Membru al Comitetului Supervizor al Téthys.

Virginie Morgon (7)

Varsta: 45. Membru al Comitetului L'Oréal din 2013. La Eurazeo din 2008, una din primele companii de investitii listate in Europa, este Presedinte al Consiliului de Administratie. Membru al consilului pentru Vivendi și Moncler (Italia).

Eileen Naughton (6)

Membru al Comitetului L'Oréal din 2016. Vice-Președinte al departamentului de Resurse Umane la Google, fiind din 2006 în companie după mai multe poziții la Time Warner, printre care Președinte al Time Group din 2002 până în 2005.

Conform Actului Constitutiv, mandatul L'Oréal pentru membrii consiliului de administratie este de patru ani sau mai putin, reinnoibil, pentru a permite esalonarea activitatilor. Fiecare director detine cel putin 1.000 de actiuni L'Oréal.

(1) Presedinte al Comitetulului de Strategie si Dezvoltare Durabila.

(2) Membru al Comitetulului de Strategie si Dezvoltare Durabila.

(3) Presedinte al Comitetului de Guvernanta si Nominalizari.

(4) Membru al Comitetului de Guvernanta si Nominalizari.

(5) Presedintele Resurselor Umane si al Comitetului de Remunerare.

(6) Membru al Resurselor Umane si al Comitetului de Remunerare.

(7) Presedinte al Comitetului de Audit.

(8) Membru al Comitetului de Audit.