Jean-Paul Agon
Presedinte si Sef Executiv

Jean-Paul Agon și-a construit întreaga carieră la L’Oréal. Cariera dumnealui este exact ca el insuși: energică, fermă și întreprinzătoare. Cu un trecut cu o gamă largă de responsabilități, el și-a creat abilitățile de conducere susținute de expertiza-cheie: cunoaștere aprofundată a modului în care funcționează compania, o abordare internațională și o viziune globală asupra marilor provocări viitoare.

JP AGON COMEX PHOTO FEB2018

BIOGRAFIE

Biografie

Jean-Paul Agon, Presedinte si CEO L’Oréal

 • Jean-Paul Agon s-a nascut in Franta in iulie 1956.

 • S-a alaturat grupului L’Oréal in 1978 dupa absolvirea scolii internationale de afaceri HEC. Un barbat cu afinitate pentru marketing, in special pentru cosmetice, constient de importanta "psihologiei si culturii", asteptarile lui profesionale s-au potrivit cu caractersticile L'Oréal, un grup international care promoveaza libertatea de a urma noi idei si care dadea angajatilor sai sansa sa-si dovedeasca rapid calitatile.

1980: un apetit pentru actiune

 • Incepand in 1980 ca product manager pentru Divizia de Consumatori din Franta, in 1981 el a fost numit Manager General L'Oréal in Grecia, unde a petrecut 4 ani schimband o situatie dificila si punand bazele unei afaceri solide.

 • In 1985, s-a intors in Franta ca Manager General L'Oréal Paris. Aceasta a fost perioada unui numar de lansari-cheie si succese majore, inclusiv Studio Line, Plénitude si Elsève.

 • In 1989, el s-a inaltat la nivelul unei provocare puternica. Ca International Managing Director pentru Biotherm, el a remodelat complet brandul. O tactica strategica ce a dat Biothermului o noua putere, dinamica si modernitate, generand pentru companie o adevarata atractie internationala.

1990: o cultura internationala

 • In 1994, Jean-Paul Agon a parasit Franta pentru a lua noi provocari in calitate de Managing Director pentru L'Oréal Germania. Acolo a jucat un rol cheie atunci cand s-a confruntat cu probleme legate de piata europeana, suferind o incetinire a cresterii. Asimilarea companiei cosmetice Jade, mai apoi asociata cu Gemey, i-a oferit primul gust al achizitiilor majore.

 • In 1997, Presedintele si CEO-ul L'Oréal, Lindsay Owen-Jones, i-a incredintat sarcina de a conduce L'Oréal Asia in mijlocul unei cize economice puternice. Suflul proaspat adus in conducerea acestor pieti inca emergente a insemnat crearea de filiale intr-o serie de tari, stabilirea unor strategii relevante, intensificarea investitiilor si recrutarea unei noi generatii de talente locale.

2000: incununarea unei cariere

 • In 2001, un nou capitol al carierei sale a inceput, cand a fost numit Presedintele L'Oréal al SUA. Sub conducerea sa, L'Oréal a castigat pietele din fiecare categorie intr-un mediu foarte competitiv. In aceasta perioada Garnier a lansat gama de succes Fructis.

 • In 2006, el a fost numit CEO L’Oréal. Un om de actiune, el insufla grupului energia, rigurozitatea si viziunea necesara pentru a aborda cu succes provocarile din lumea frumusetii. Un om de credinta, isi canalizeaza aceeasi pasiune in promovarea valorilor etice ale L'Oréal, facand compania un model de corporatie cetateneasca

 • In 2006, el a fost numit CEO L’Oréal. Un om de actiune, el insufla grupului energia, rigurozitatea si viziunea necesara pentru a aborda cu succes provocarile din lumea frumusetii. Un om de credinta, isi canalizeaza aceeasi pasiune in promovarea valorilor etice ale L'Oréal, facand compania un model de corporatie cetateneasca

Currently
17 03 2011

 • Pe 17 martie 2011, Jean-Paul Agon a fost numit Presedinte si CEO L’Oréal.