Strategie

Diversity_inclusion
Diversity_inclusion

La L’Oréal, OAMENII CONTEAZĂ


    •  Mai multe femei în rândul Persoanelor Cheie

L’Oréal este de mult timp lider în ceea ce privește egalitatea de gen. La nivel mondial, în 2018, femeile reprezentau 69% din forța noastră de muncă, 47% dintre membrii Comitetelor de Direcție, 31% din membrii Comitetelor Executive și 53% din pozițiile noastre cheie.

Avem certificare din partea EDGE (Economic Dividends for Gender Equality) și GEEIS (Gender Equality European and International Standard) în 29 de țări. Aceste două organizații independente efectuează audituri detaliate, riguroase ale personalului și politicilor de angajare curente și suntem mândri că îndeplinim standardele înalte de calitate ale acestora.

Equileap, o organizație nonprofit și prima baza de date globală care clasifică 3,000 de organizații listate la bursă cu privire la egalitatea de gen, a situat L’Oréal pe primul loc în ceea ce privește echilibrul de gen în Europa în anul 2018. Printre alte recunoașteri, Organizația Națiunilor Unite a oferit L’Oréal premiul CEO Leadership Award în Egalitatea de Gen, iar Grupul este inclus în clasamentul Bloomberg 2018 privind Egalitatea de Gen, care evidențiează companiile cu angajamente puternice în promovarea egalității de gen.


    •  Acceptarea persoanelor din toate culturile și categoriile sociale

Ca întreprindere globală, L’Oréal este în mod implicit multiculturală. Deoarece furnizăm produse de frumusețe pentru persoane din toate categoriile și de pe fiecare continent, în cadrul companiei noastre diversitatea nu este doar ceva corect, aceasta reprezintă succesul în afaceri.

Proiectarea și promovarea produselor pentru piața internațională este realizată mai bine atunci când membrii echipei provin dintr-o gamă vastă de grupuri etnice și sociale. Studiile au dovedit de asemenea că o diversitate crescută în echipă face mai eficiente deciziile pe care le iau membrii acesteia: cu cât este mai mare varietatea de puncte de vedere, cu atât sunt mai mari șansele de succes. Vedem dovada acestui aspect în fiecare zi.

L’Oréal a fost membru fondator al primei Carte a Diversitatii (Diversity Charter) din Franța în 2004. De atunci, am semnat și am ajutat la crearea de carte similare în 15 țări. În 201, am fost recunoscuți de Thomson Reuters drept una dintre primele 10 de companii din lume pentru Diversitate și Incluziune dintr-o listă cu peste 5.000 de companii.


    •  Susținerea persoanelor cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități aduc experiențe și idei unice. La fel ca orice fel de diversitate, diferite tipuri de capacități și puncte de vedere ajută misiunii noastre. L’Oréal pune valoare pe oameni pentru calitățile personale, abilitățile și contribuțiile acestora.

La sfârșitul anului 2018, L’Oréal avea 1177 de angajați cu dizabilități. Nu este suficient, iar noi depunem eforturi pentru a atrage mai multe persoane cu dizabilități. Ținând cont de faptul că 71% din dizabilități sunt invizibile, sediile noastre din întreaga lume instituie programe de conștientizare pentru a asigura faptul că locurile noastre de muncă fac persoanele cu dizabilități să se simtă bine primite și că ne adaptăm la nevoile acestora. Sperăm că astfel de eforturi le vor încuraja să caute locuri de muncă la noi și să rămână alături de noi.