Diversitati in Resurse Umane

L'Oréal promoveaza diversitati pentru a le implementa la locul de munca, luptand impotriva tuturor formelor de discriminare legate de diferentele vizibile si invizibile.

Masuri cu privire la recrutare


L'Oréal isi propune sa isi transforme politica de resurse umane cu privire la recrutare, in special prin adaptarea procedurilor lor, pentru a le face cat mai nediscriminatoare posibil; pe de o parte, prin diversificarea externalizarii sale, iar, pe de alta parte, prin prelucrarea obiectiva a cererilor pentru a asigura selectia echitabila.

Cresterea gradului de constientizare si formarea profesionala


In 2006, instructajul privind diversitatea a fost implementat pentru 8.000 de manageri din Europa. In 2011, 1.411 angajati au luat parte la Atelierul de Diversitate, o zi dedicata exclusiv problemelor de diversitate din cadrul companiei si deschisa pentru toti angajatii si noii recruti. Acest numar este in plus fata de 4.000 de angajati care au primit deja instructajul in Franta, la sfarsitul anului 2010. La sfarsitul anului 2011, in Europa (fara a include Franta), 5.146 angajati, in principal manageri, au urmat acest seminar, mai mult de 10.000 de oameni luand totul in considerare.

Aceasta politica de formare profesionala in jurul problemelor de diversitate, a devenit de atunci o initiativa la nivel mondial si este in curs de desfasurare in America Latina si in Asia.