Premiul de Etica Conducerii in Etape acordat lui Jean-Paul Agon

Premiul "Pace Leadership in Ethics" acordat lui Jean-Paul Agon de catre Centrul de Resurse Etice in 2009, a recunoscut realizarille L'Oréal din domeniul eticii comerciale, diversitatii, transparentei financiare si dezvoltarii durabile.

La data de 18 martie 2009, CEO-ul L'Oréal, dl. Jean-Paul Agon, a primit Premiul "Pace Leadership in Ethics" acordat de Centrul de Resurse Etice din 2008, in cadrul ceremoniei din New York.

"L'Oréal este onorata sa fie recunoscuta ca o companie care isi desfasoara activitatea din punct de vedere etic", a spus domnul Agon. "Cred ca firmele care fac afaceri cu integritate, care isi respecta angajatii si care demonstreaza o cetatenie corporativa responsabila beneficiaza de un avantaj strategic de necontestat. Acest premiu este o recunoastere minunata a eforturilor depuse de companie si angajatii sai si o incurajare puternica pentru viitor."

Acest premiu este o recunoastere a realizarilor L'Oréal in domeniile de etica in afaceri, diversitate, transparenta financiara si dezvoltare durabila. L'Oréal este clasata printre companiile cele mai etice si durabile din sectorul sau printr-o varietate de agentii internationale de rating.

Centrul de Resurse Etice este cea mai veche organizatie privata, non-profit din Statele Unite dedicata dezvoltarii standardelor si practicilor etice inalte in institutiile publice si private".

Premiul, infiintat in anul 1999, confera distinctii persoanelor fizice si organizatiilor care afiseaza excelenta in domeniul eticii si ale caror realizari si contributii imbunatatesc managementul afacerilor etice. Domnul Agon este al doilea CEO activ care va fi selectat pentru acordarea premiului.

Castigatorii anteriori sunt: Norman Augustine, fost presedinte al Lockheed Martin; John E. Pepper, presedinte pensionat si CEO al Procter & Gamble; Sir Mark Moody-Stuart, fost CEO al Royal Dutch/Shell, si Stephen Potts, fost consultant asociat al Casei Albe.