Bilantul Diversitatilor Noastre

Politica de Diversitati a L'Oréal marcheaza o etapa de maturitate. In 2010, grupul a masurat progresul realizat in Franta si a implementat instrumente de masurare in toate filialele sale.

Logo-ul L'Oréal Diversitate & Echitate
Logo-ul L'Oréal Diversitate & Echitate

Politica de Diversitati a L'Oréal a luat avant de la crearea sa in 2005. Foarte rapid, grupul a inteles ca daca nu si-ar putea masura realizarile, nu ar fi niciun progres real, si ca urmare aveau nevoie sa stabileasca obiective si sa implementeze instrumente de masurare eficiente si concrete. Procesul de etichetare din Franta in 2008-2009, a fost un instrument de evaluare initiala pe care grupul a dorit sa il extinda prin crearea unui raport privind progresele inregistrate, care ar urmari realizarile si ratele de progres. Realizata in colaborare cu echipele de resurse umane si principalii parteneri de pe teren, aceasta "Eticheta de Diversitati", recunoaste eficacitatea abordarii resurselor umane in raport cu marcile L'Oréal, furnizorii si clientii sai.

Dupa ce aceasta eticheta a fost creata, L'Oréal a adus zece companii partenere pentru a identifica impreuna treizeci de indicatori calitativi si cantitativi, care sunt semnificativi si relevanti. Prin identificarea acestor criterii L'Oréal a putut sa publice un Bilant de Diversitati in Franta, in anul 2010, pentru a monitoriza rezultatele a cinci ani de munca in diversitate pentru recrutarea, pregatirea, managementul carierei, comunicarea si alte actiuni ale grupului, pe baza acestor criterii.

In perioada 2005-2010, justifica rezultatele obtinute in ceea ce priveste incadrarea in munca a tinerilor, persoanelor cu dizabilitati, si persoanelor in varsta, dar, de asemenea, actiunile pentru promovarea egalitatii profesionale si dezvoltarea unei culturi de management cuprinzator, care sa respecte pe toata lumea.

Catre o masurare globala a progreselor inregistrate cu privire la Politica de Diversitati


Crearea Bilantului Diversitatilor pentru Franta a facut posibila implementarea unei metodologii sistematice de masurare pentru progresul realizat, folosind un sistem informational automatizat. Astazi, aceasta abordare este pusa in aplicare in toate filialele. Deja 29 de tari, de pe toate continentele, integreaza actiunile in functie de gen in prioritatile Politicii lor de Diversitati, 10 lucreaza in domeniul dizabilitatilor si 18 in domeniul mediului social si etnic. Pentru a monitoriza progresul, grupul a definit si implementat instrumente de masurare care sunt comune pentru toate filialele si care vor da in curand posibilitatea de a impartasi lectiile invatate initial.