Franta

Acordul Companiei cu privire la angajarea persoanelor in varsta

Prin semnarea prezentului acord, in Franta, in decembrie 2009, L'Oréal a vrut sa formalizeze beneficiile si masurile existente in favoarea persoanelor in varsta. Principalele prevederi sunt: ​​

  • revizuirea carierei profesionale
  • instruirea altor angajati si transferul de cunostinte
  • o utilizare mult mai dezvoltata a telemuncii
  • planificarea sfarsitului carierei

Egalitate profesionala de gen

Un acord al companiei semnat in Franta, in decembrie 2008, stabileste in special ca "principiile politicilor de remunerare ale L'Oréal se aplica fara discriminare de gen". De exemplu, grupul se angajeaza sa corecteze neconcordantele nejustificate din salarii atunci cand sunt identificate.

Carta Societatii Favorabila pentru Parinti

Creata de L'Oréal si Asociatia Prema SOS, aceasta Carta a fost lansata in Franta la data de 11 aprilie 2008 si sustinuta de Ministerul Muncii. Pana in prezent, Carta a fost semnata de 170 de companii. Aceasta initiativa este o marturie a angajamentului L'Oréal de a promova un mediu de lucru in care parintii care lucreaza isi pot gestiona mai bine viata profesionala si de familie. S-a creat un Observator de Paternitate pentru a sprijini aceasta Carta.

Pentru a afla mai multe despreObservator de Paternitate

Echilibrul intre munca si viata

Prin semnarea unui acord in Franta in decembrie 2008, L'Oréal a vrut sa formalizeze noi angajamente pentru a promova un echilibru mai bun intre munca si viata, precum:

  • experimentarea telemuncii
  • o Carta care reglementeaza organizarea intalnirilor de afaceri
  • adaptarea locurilor de munca pentru angajatii cu jumatate de norma

Catedra de "Diversitate si Performanta" din cadrul ESSEC

In octombrie 2007, in parteneriat cu Air France, L'Oréal si Deloitte, s-a creat o Catedra de "Diversitate si Performanta" in cadrul ESSEC. Obiectivul acestui program de cercetare si instruire a fost de a dezvolta un centru de expertiza pentru diversitate si de a instrui viitorii manageri pe aceasta problema sociala.