Italia

Logo-ul L’Oréal
Logo-ul L’Oréal

Forumul "Diversita al lavoro"

Dupa succesul Forumurilor "Ocupatie si Diversitate" din Franta, create de L'Oréal si IMS Entreprendre pour la Cité, in anul 2006, Italia a organizat prima editie a "Diversità al lavoro" (Diversitatea la locul de munca), in anul 2008, la sediul L'Oréal. In parteneriat cu fundatia "Soladidas", 18 companii au participat la forum si 320 candidati, straini sau cu dizabilitati, au fost intervievati. Din acesti candidati, 19 au fost angajati. De atunci, forumul "Diversita al lavoro" a fost organizat in fiecare an.

L'Oréal si Mamele

Pentru a ajuta mamele sa asigure mai bine echilibrul intre munca si viata, L'Oréal Italia a organizat ateliere de lucru din 2010. Ca raspuns la nevoile lor de flexibilitate la locul de munca, grupul a semnat un acord pentru a adapta orele de lucru pentru mamele care se intorc din concediul de maternitate. In iunie 2011, grupul a lansat "L'Oréal si Mamele", un portal intranet pentru toate mamele care lucreaza. Un atelier de lucru specific, "mame si munca", care se concentreaza pe revenirea la locul de munca dupa concediul de maternitate a fost creat in martie 2012. Aceasta initiativa a inspirat Mexicul, cea de-a doua filiala a grupului, sa lanseze un intranet dedicat mamelor.

L'Oréal si TINERII DEFAVORIZATI

"Fundatia Piazza dei Mestieri" ofera cursuri de formare profesionala tinerilor defavorizati, prin programul "Prima mea privire asupra lumii de lucru". Datorita unui parteneriat pe termen lung cu aceasta fundatie, aproape 150 de studenti au incheiat cu succes perioada de formare profesionala intre 2010 si 2012.

Munca si dizabilitatile

La sfarsitul anului 2010, L'Oréal Italia a lansat laboratorul "Munca si dizabilitatile, de la vorbe la fapte", pentru a aborda provocarea de a face angajatii mai constienti de o realitate cu care ei inca nu se confrunta in viata lor de zi cu zi. Acest laborator a realizat multe proiecte. In 2011, cele 10 universitati din Lombardia au semnat un acord pentru infiintarea CALD, un birou de coordonare pentru studentii cu dizabilitati, pentru a-i ajuta sa obtina stagii de practica in companii. In 2012, L'Oréal a organizat o casa deschisa in parteneriat cu Fundatia "Sodalidas" si cu CALD, dedicata studentilor cu dizabilitati la sfarsitul studiilor lor universitare.

Din februarie 2011, L'Oréal Italia se concentreaza pe integrarea persoanelor cu autism in cadrul companiei. Proiectul lor ofera stagii de practica tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 21 ani si ajuta la reintegrarea in munca a persoanelor in varsta care sufera de autism.