L'Oréal inaugureaza salonul de coafura al viitorului
Group

L'Oréal inaugureaza salonul de coafura al viitorului

Noua Academie Verde, singura de acest gen din lume, combina aplicarea celor mai moderne tehnologii si utilizarea de materiale ecologice pentru a stabili baza produselor de coafura pentru generatiile viitoare, in secolul 21.

In Spania, sectorul hairdresserilor ofera peste 108.000 de locuri de munca in fiecare an, primeste 175 de milioane de vizite din partea clientilor si are o cifra de afaceri de 4,2 miliarde de euro (adica 0,4 % din PIB-ul Spaniei ).

L'Oréal, lider mondial pe piata produselor cosmetice, a facut un alt pas inainte in angajamentul privind inovarea responsabila si durabila prin deschiderea primei "Academii verzi" de la Madrid. Acest nou concept combina un caracter tehnologic puternic, cu accent pe educatia de mediu, astfel incat sa permita aplicarea si o mai mare familiaritate cu valorile de mediu si durabilitate in randul profesionistilor din acest sector.

Proiectul a fost generat de Divizia de Produse Profesionale in cadrul unei campanii de marketing pentru L'Oréal Professionnel, Kerastase, Kéraskin, Redken, Matrix si Pureology pentru saloanele de coafura. Pentru a crea aceasta "Academie Verde" eco-sustenabila situata in sediul central al companiei din Madrid, cele mai moderne tehnologii au fost aplicate in conformitate cu criteriile de durabilitate pentru a asigura cea mai buna atmosfera de lucru si pentru a incuraja un comportament responsabil.

Spania are in prezent aproximativ 35.000 de saloane de coafura, din care mai mult de jumatate distribuie si folosesc produse L'Oreal (firma reprezinta aproape 30 % din piata), de unde si importanta de a oferi formare adecvata pentru profesionisti despre cum si cand sa utilizeze produsele. "Academia verde" L'Oréal, de asemenea, incearca sa insufle viitoarelor generatii de profesionisti in acest sector respect pentru mediul inconjurator, servind ca un spatiu in care sa creasca constientizarea problemelor de mediu in randul a mai mult de 8.000 de saloane de coafura care vor fi pregatiti in fiecare an in aceasta academie, conform estimarilor L'Oréal.

Potrivit lui Didier Tisserand, presedinte al L'Oréal Spania, " Sprijinul nostru pentru acest academie de pionierat in Spania, prima de acest fel din lume, intareste angajamentul nostru fata de mediul inconjurator. Un salon eco - sustenabil costa in prezent aproximativ cu 15 % mai mult decat unul conventional, un cost care va veni treptat, prin modificari in legislatie, inovatie in materiale si mijloace, la economii pe termen lung ". Si se estimeaza ca, la nivel mondial, o suta de saloane sunt preocupate de a fi eco - sustenabile.

Mult mai mult decat o academie de coafura

Inovativa Academie L'Oréal acorda o importanta deosebita reciclarii produselor si astfel a creat asa - numitul zid de reciclare , un panou de sticla pe care se depun toate containerele folosite in activitatile de zi cu zi a centrului: plastic, hartie, carte, aerosoli, sticla si aluminiu. Acest element ajuta nu numai prin reciclare, dar a devenit o parte importanta din componenta zonei. Reciclarea are un rol de lider in cadrul Academiei ca un caz de afisare pentru conceptul de durabilitate.

Valorificarea si reutilizarea apei isi asuma un rol de lider in acest proiect, printr- un ecran de apa reciclata expus intr- un spatiu public pentru contemplare, precum si cresterea gradului de constientizare cu privire la utilizarea apei. In plus,rata de curgere a duzelor de spalare a parului a fost redus la 6,8 litri / minut, imbunatatind in special utilizarea responsabila a apei salonului.

Pe de alta parte, 80 % din energia consumata in medie la o coafura este utilizat pentru incalzire si in uscatoare. Acesta este motivul pentru L'Oréal Professional Products Division lucreaza pe plan international cu industria pentru a oferi coafura solutii mai eficiente, cu un impact redus de energie. Concret, se studiaza cu un producator de proiectare a unui uscator de par, care va dura 5 ori la fel de mult ca una normala, cu mai multa putere, dar in acelasi consum ca si un uscator conventional, astfel de lucru este terminat mai repede, cu economii ulterioare in energie.

Instalatiile si materiale "ecologice "

Temperatura aerului din Academiei este controlat prin aplicarea unui " solar de racire ", o tehnologie care permite integrarea de incalzire, racire si apa calda intr-un sistem unic, care minimizeaza impactul asupra mediului de operare cu bromura de litiu si apa, previne distrugerea de ozon atmosferic, reduce efectul de sera, gaze si reduce consumul de apa. In interiorul cladirii, datorita utilizarii unui circuit instalat in tavan, energia este distribuita in liniste sub forma de caldura uniforma sau rece, evitand proiectele de aer si sunet de ventilatoare. Aceasta climatizare durabila este completata de un sistem de dezumidificare pentru spatiul interior al Academiei, astfel incat calitatea aerului si umiditatea relativa sunt intotdeauna adecvate.

In plus, materialele ecologice au fost folosite in toate lucrarile de tamplarie. Mobilierul si o parte din podele au fost facute din Ecomat, un material obtinut din plastic reciclat, combinat cu gropi de masline. Panourile utilizate in pereti sunt realizate din gips si fibra de celuloza obtinuta din hartie reciclata.

Facilitatile folossec FSC lemn, otel 100 % - reciclabile, din aluminiu reciclat, panouri realizate din 65 % fibre de brad si 35 % aglomerate minerale, precum si ceramica si vopsea fotocatalitice, care sunt anti - poluante, de auto - curatare si anti - bacteriene.

Un angajament ambitios fata de mediu

L'Oréal a aratat intotdeauna un interes clar in reducerea amprentei asupra mediu a companiei si in imbunatatirea biodiversitatii, chiar de la designul produsului pana la fabricarea si ambalarea lui. Acest efort a fost incadrat in interiorul a trei obiective fundamentale pe termen lung pentru fabrici si centre de distributie, intre 2005 si 2015:o reducere de 50% a emisiilor de gaze cu efect de sera, in apa pentru fiecare produs finit si in deseurile generate pe fiecare produs finit

Unele dintre primele exemple ale companiei in domeniul durabilitatii si respect pentru mediul inconjurator pot fi gasite in fabrica Burgos, care si-a stabilit obiectivul de a fi neutru din punct de vedre al emisiilor de CO2 pana in 2015, si este, de asemenea, incurajarea gen de energie:. fabrica de la Libramont ( Belgia ) a inaugurat noul centru de biogaz anul trecut, pentru a asigura planta foloseste 100 % energie verde si este carbon - neutru

"