A new "For Women in Science" fellowship

Un nou premiu pentru


Pentru a asigura o mai mare participare a femeilor din domeniul stiintei, Programul "Pentru Femeile din Stiinta", care a fost creat in 1998 de L'Oréal si UNESCO, isi propune sa incurajeze, sa recunoasca si sa sprijine femeile de stiinta pe tot parcursul carierei lor, prin premii si burse. In fiecare an, 5 cercetatoare recunoscute primesc premii si 15 tinere femei sunt incurajate printr-o bursa internationala, care le permite sa continue cercetarea lor in strainatate. In plus fata de aceste burse internationale, programele regionale si nationale permit altor femei tinere sa-si continue cercetarea lor stiintifica in tara de origine. In total, in fiecare an, peste 200 de femei de stiinta sunt sprijinite de catre programul L'Oréal-UNESCO "Pentru Femeile din Stiinta".

Un angajament pe termen lung


Marcia Roye, castigatoarea premiului special

In acelasi spirit ca aceste premii prestigioase, o bursa speciala "Pe urmele lui Marie Curie" a fost creata in 2011. Cu aceasta bursa, Fundatia L'Oréal si UNESCO intentioneaza sa recunoasca excelenta stiintifica si angajamentul unei femei care, in cei zece ani de cand primeste o bursa internationala UNESCO-L'Oréal, a continuat o cariera de exceptie in domeniul cercetarii stiintifice.

Marcia Roye, doctor in virologie moleculara, profesor de Biotehnologie la Facultatea de Stiinte Pure si Aplicate, Universitatea din Indiile de Vest, Jamaica, a fost prima persoana care a primit aceasta bursa speciala. Cercetarea ei in geminivirusuri, care sunt culturi ce distrug virusii insectelor, face din ea un model pentru tinerele din jurul ei si o sursa de speranta pentru comunitatea stiintifica.

La varsta de 42 de ani, Marcia Roye este la un punct critic in cariera ei: are o vasta experienta, dar nu a castigat inca recunoasterea profesionala pe care o merita. Prin aceasta bursa speciala, Fundatia isi propune sa-si demonstreze angajamentul de a sprijini si promovare femeile din acest program.

Prin adaugarea acestei burse speciale,"Pentru Femeile din Stiinta", programul se concentreaza pe trei domenii de actiune: consacrarea excelentei stiintifice si model pentru ceilalti, prin acordarea a 5 premii internationale, recunoasterea angajamentului si a realizarilor unei cariere aflate la jumatate de drum, prin acordarea bursei speciale "Pe urmele lui Marie Curie" si angajamentul de a sprijini si promova oamenii de stiinta si schimburile internationale prin burse internationale, regionale si nationale.A new fellowship
Transcrierea text a inregistrarii video

A new fellowship "For Women and Science" 


The consolidated accounts and individual accounts for the fiscal year 2011 ended following L’Oréal’s Board of Directors meeting February 13, 2012. 2011 was a year of solid development and the group was strengthened. In a globally well-positioned cosmetics market, L’Oréal saw growth supported by its turnover and confirmed its position as the world’s leader in beauty.

Key Figures

  • 13 ani de existenta
  • 1.272 de oameni de stiinta recunoscuti
  • 67 de castigatori ai premiilor L'Oréal - UNESCO
  • 2 premii Nobel acordate fostelor laureate

Cifre Principale

  • 104 tari reprezentate

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierele de date GRI: