Aprovizionare: un ghid etic international

Departamentul de Aprovizionare a lucrat impreuna cu Departamentul de Etica pentru a crea acest ghid pentru tot personalul grupului care se ocupa de furnizori. Un document tradus in 12 de limbi .

Un nou ghid international de etica

Departamentul de Achizitii a lucrat impreuna cu Departamentul de Etica pentru a crea un ghid numit "Modul in care cumparam", pentru tot personalul din grupul care se ocupa de relatia cu furnizorii.

Este o parte integranta a Documentului de Etica a Grupului si arata cum valorile etice L'Oréal, cum ar fi integritatea, respectul reciproc si excelenta se afla in centrul procesului de cumparare. Modul de achizitionare a grupului L'Oréal este extrem de variat si se refera la materii prime, ambalaje, utilaje de ambalare si servicii de cumparare deopotriva. Pentru toate aceste domenii de cumparare, L'Oréal a produs un ghid etic pentru a ajuta cei 600 de cumparatori profesionalei si pe cei 10.000 de cumparatori ocazionali implicati in deciziile de cumparare in relatiile lor de zi cu zi cu furnizorii.

Ghidul este prevazut cu patru capitole (Achizitia este munca in echipa, Cumpararea cu integritate, Cumpararea cu respect, Lucrand cu furnizorii care respecta standardele noastre etice). Acesta raspunde la intrebari foarte practice, precum un manual de utilizare. Ghidul este in prezent tradus in 12 de limbi, este disponibil pentru toata lumea si este referinta pentru toate entitatile grupului.

Marturisire


Emmanuelle BAILLOU, Manager, Community Sourcing Development, L'Oréal

Emmanuelle BAILLOU, Manager, Community Sourcing Development, L'Oréal.

Emmanuelle Baillou, Director de Dezvoltare pentru Achizitii Comunitare L'Oréal, isi aminteste de lansarea acestui ghid etic: "Cand ghidul "Modul in care cumparam" a fost lansat in iulie 2011, am organizat sesiuni de intrebari si raspunsuri pentru a discuta problemele etice cu achizitorii profesionisti. Am dat fiecaruia propria lor copie tiparita a ghidului. Ei sunt ambasadorii ghidului, atat pe plan intern, cat si fata de furnizorii nostri".

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierele de date GRI: